Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond.
Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de salade alleen nog maar hoeft samen te stellen.
Za-atar* kruidenmix en granaatappelmelasse* vind je in een Turkse winkel of in de grotere supermarkten. Kan je dit niet vinden, gebruik dan voor de zalm komijnpoeder en in de dressing een rodewijnazijn of balsamico hiervoor in de plaats.
Salade met fruit
En nog zo’n heerlijke salade met fruit is deze Salade met gerookte kip en kersen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Salade met zalm, maïs, bimi en mango:
Ingrediënten
- 200 gr zalmfilet
- 2 tl za-atar kruiden*
- peper en zout
- 1 maïskolf
- olijfolie
- 100 gr bimi
- 1/2 mango
- 1/2 komkommer
- 4 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse**
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- 1 el honing
- 1/2 knoflookteentje, geraspt
- peper en zout
Instructies
- Bestrijd de zalmfilets en maïskolf met olijfolie. Bestrooi de zalm met de za-atar kruidenmix en peper en zout.
- Zet een antiaanbakpan op hoog vuur, leg de zalmfilets en maïskolf erin en zet dan het vuur middelhoog.
- Bak de zalmfilets gaar in ongeveer 5-7 minuten en de maïskolf rondom goudbruin. Haal dit dan uit de pan en laat afkoelen. Kook de bimi beetgaar in heet water in ongeveer 4 minuten.
- Maak de dressing: doe de olijfolie, citroenrasp en sap, granaatappelmelasse en knoflook in een jampotje en meng dit door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de mango en snijd deze in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Breek de zalm in stukken en snijd de maïskorrels van de maïskolf.
- Verdeel de zalm, maïs, bimi, en mango over de borden. Lepel de dressing erover en geniet van de zomeravond.
- Lekker glaasje witte wijn erbij misschien?