Salade met zalm, maïs, bimi en mango. Het is mooi weer, tijd voor een salade 's avonds. Met deze Salade met zalm, maïs, bimi en mango zet je iets heerlijks op tafel. Geniet maar van het mooie weer!
Voorbereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades
Keuken Mediterraans
- 200 gr zalmfilet
- 2 tl za-atar kruiden*
- peper en zout
- 1 maïskolf
- olijfolie
- 100 gr bimi
- 1/2 mango
- 1/2 komkommer
Dressing
- 4 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse**
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- 1 el honing
- 1/2 knoflookteentje, geraspt
- peper en zout
Bestrijd de zalmfilets en maïskolf met olijfolie. Bestrooi de zalm met de za-atar kruidenmix en peper en zout.
Zet een antiaanbakpan op hoog vuur, leg de zalmfilets en maïskolf erin en zet dan het vuur middelhoog.
Bak de zalmfilets gaar in ongeveer 5-7 minuten en de maïskolf rondom goudbruin. Haal dit dan uit de pan en laat afkoelen. Kook de bimi beetgaar in heet water in ongeveer 4 minuten.
Maak de dressing: doe de olijfolie, citroenrasp en sap, granaatappelmelasse en knoflook in een jampotje en meng dit door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de mango en snijd deze in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Breek de zalm in stukken en snijd de maïskorrels van de maïskolf.
Verdeel de zalm, maïs, bimi, en mango over de borden. Lepel de dressing erover en geniet van de zomeravond.
Lekker glaasje witte wijn erbij misschien?