Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij.
Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric sleeve operatie niet meer zo goed, dus probeer ik elke middag weer iets anders te verzinnen om te eten. Omdat ik ook er heel erg goed op moet letten dat ik voldoende eiwitten naar binnen krijg, is een salade met vis natuurlijk een heel goed alternatief voor een boterham tussen de middag.
Nog meer salades met garnalen
Ben jij – net zoals ik – ook zo gek op garnalen? Probeer dan ook eens deze heerlijke Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille.
Ingredients
- 100 gr rauwe garnalen
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gehakte rode peper
- 1 tl fijn gehakte peterselie
- peper en zout
- 1 zakje gemengde sla
- 1 avocado
- 8 cherry tomaatjes
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper en zout
Instructions
- Marineer de garnalen met de olijfolie, geraspte knoflook, rode peper, peterselie en peper en zout. Laat een uurtje in de koelkast staan.
- Roerbak dan in een hete koekenpan de garnalen een paar minuutjes op hoog vuur.
- Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Verdeel de sla over twee kommen of borden. Leg hier de garnalen op.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd de helften in dunne plakken.
- Leg de avocadoplakken op de beide bordjes. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze in de sla.
- Meng de olijfolie met citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Lepel dit over de salade en serveer de salade direct. Smullen maar.