Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in elkaar flansen (nu heb ik vaak wel heel veel in de koelkast staan, dat scheelt haha).
Halloumi kaas vind je in de Turkse winkels, grote supermarkten of bij een goede kaasboer.
Dit Broodje halloumi met mangochutney is ook erg lekker.
Salade met halloumi en sinaasappel. Halloumi is een van oorsprong Cypriotische kaas en ik heb er een salade met halloumi en sinaasappel van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Mediterraans
Porties 2 personen
Ingredients
- 2 (bloed)sinaasappels
- 1 halloumi kaasje
- olijfolie
- 1 zakje veldsla
- 1 kleine komkommer
- 3 takken munt
- 1 lente-ui
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- peper
Instructions
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit eraf. Snijd de sinaasappel in dunne plakken.
- Snijd de halloumi in plakken, droog deze goed af en bak of grill ze in een pan - in een klein scheutje olijfolie - aan beide kanten goudbruin.
- Verdeel de sla over de borden. Snijd de komkommer in hele dunne plakken met een dunschiller. Haal de blaadjes van de munttakken en snijd deze fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
- Leg de sinaasappelplakjes, komkommer, munt en lente-ui op de sla. Verdeel hierop de plakjes gebakken halloumi.
- Meng voor de dressing de yoghurt met de citroensap en peper en lepel hier en daar wat dressing op de salade. Serveer direct.