Broodje Halloumi met Pesto

Dit vegetarisch gegrilde broodje halloumi met pesto wordt gecombineerd met tomaat, rucola en ingemaakte rode uienringen. Gooi de halloumi op de grill of in een grillpan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt, en binnen 15 minuten ben je klaar om te eten!
Een smakelijk ciabatta broodje in mediterrane stijl, gemaakt met gegrilde halloumi en zelfgemaakte pesto.

Broodje halloumi met pesto

Halloumi

Halloumi is een halfharde, gepekelde kaas die zijn oorsprong vindt in Cyprus.
Ik vind het qua smaak vergelijkbaar met feta, maar dan minder korrelig. De textuur van halloumi en het hoge smeltpunt zorgen ervoor dat je het kunt grillen, braden of bakken zonder dat er een gesmolten puinhoop ontstaat. Gegrilde halloumi is heerlijk en omdat het niet smelt, is het een geweldige basis voor een broodje.
Gegrilde halloumi is ook een geweldig hoofdgerecht voor vegetariërs. Als je vegetarische gasten hebt voor je volgende barbecue, gooi dan wat plakjes halloumi op de grill. Zelfs alleseters willen dit proeven!

Maken

Bedenk eerst wat je op de broodjes wilt. Ik raad pesto, rucola, tomaten en ingemaakte rode ui ten zeerste aan. Sommige van deze toppings vereisen een planning. Ik maak graag de pesto en uienringen van tevoren. Maar je kunt ook kant-en-klare, in de winkel gekochte pesto gebruiken. Rode pesto lijkt me ook erg lekker.
Wanneer je klaar bent om de broodjes te maken, verwarm je de grill of koekenpan voor op middelhoog. Snijd de blokken halloumi in plakken. Ik sneed zes plakken uit een blok halloumi. Bestrijk beide zijden van elk stuk met olijfolie.

Bak vervolgens het brood af.
Grill of bak de halloumi ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
En stel je broodjes samen!
Dat was slechts een voorproefje van het recept. De volledige ingrediëntenlijst en instructies vind je onderaan het bericht.

Tips:

  • Halloumi is erg zout, houdt daar rekening mee door verder geen zout toe te voegen.
  • Ik raad je aan om ciabattabrood te gebruiken voor deze broodjes.
  • Hier vind je het recept voor zelfgemaakte pesto*
  • Hoe je de ingemaakte rode uienringen** kunt maken, lees je hier.
  • Probeer ook eens deze heerlijke Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Broodje halloumi met pesto:

Broodje halloumi met pesto. Zin in een makkelijke vegetarische maaltijd vanavond? Maak dan dit broodje, klaar in een mum.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 ciabatta broodjes
  • 225 gr halloumi
  • 1 snufje chilivlokken
  • 4 el pesto*
  • 1 grote tomaat
  • 2 el ingemaakte rode ui**
  • 1 zakje rucola
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bak de broodjes af in de oven.
  • Snijd de halloumi in 6 plakken, bestrooi met chilivlokken en bak deze in een grill- of antiaanbakpan in een beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin.
  • Haal de broodjes uit de oven, snijd ze in de lengte doormidden en besmeer beide kanten met de pesto.
  • Snijd de tomaat in plakken. Beleg de broodjes met tomaatplakken, rucola en gebakken halloumi. Verdeel de ingemaakte rode ui op de kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating