Er bleef nog 1 aubergine over van het auberginepakket welke ik mocht ontvangen. Wat te doen ermee. Ik heb de aubergine in plakken gesneden en gegrild en daarna wat sherryazijn erover heen gegoten. Een nachtje in de koelkast om te marineren en daarna deze heerlijke salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook ervan gemaakt.
De aubergine kan je ook als tapas serveren of in een warme, lauwwarme of koude salade. De buffel mozzarella die ik nog overhad van ons bezoek aan de Buffalo Farm Twente smaakte er perfect bij. Maar ik denk dat geitenkaas of een andere kaas er ook erg lekker bij zal smaken.
Serveer eventueel een lekker stuk stokbrood erbij en je hebt een heerlijke lunch of voorgerecht.
Ook zo gek op aubergines? Probeer dan eens deze heerlijke Auberginedip.
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- olijfolie
- 50 ml sherryazijn
- 2 knoflookteentjes, in dunne plakjes
- 10 takken peterselie
- 1 buffel mozzarella
- peper en zout
Instructies
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Verhit een grill- of bakpan met olie op hoog vuur. Bak de aubergine aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn. Bestrooi met peper en zout.
- Haal de aubergineplakken uit de pan en doe ze in een bakje. Giet de azijn erover en bedek met de knoflook en gehakte peterselieblaadjes.
- Laat dan afkoelen en zet het bakje afgedekt in de koelkast of serveer het direct warm.
- Voor de salade snijd je de mozzarella in dunne plakken en schik deze met de aubergineplakken om 1 groot bord of 2 kleine bordjes.