Deze auberginedip is geen Baba Ganoush, maar heeft er wel iets van weg. Ik had voor het recept Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten aubergine vruchtvlees van twee grote aubergines over. Dit gooi ik natuurlijk niet weg. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb het gebakken in lekker veel olijfolie en toen gepureerd met tahin en tada een lekkere auberginedip was het resultaat. Deze auberginedip is lekker op een stuk Turks brood, of als dip voor rauwe groenten. Zo zie ja maar, er gaat niets verloren in mijn keuken. De gerookte paprikapoeder geeft deze auberginedip een lekkere rokerige smaak.
Natuurlijk kan je het ook maken van ‘hele’ aubergines, snijd deze dan in kleine blokjes.
Auberginedip. Deze auberginedip is geen Baba Ganoush, maar heeft er wel iets van weg. Ik heb het gemaakt met auberginevruchtvlees wat overbleef.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen
Ingredients
- 2 aubergines, vruchtvlees ervan
- 1 ui
- 2 knoflooktenen, gehakt
- 1 flinke scheut olijfolie
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 3 el tahin (sesampasta)
- 1 el citroensap
- peper en zout, naar smaak
Instructions
- Snijd het vruchtvlees van de aubergine in kleine blokjes.
- Schil de ui en snijd deze fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig, voeg nu aubergine toe en bak in 10 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en paprika- en komijnpoeder toe aan de aubergine en bak dit nog even mee.
- Doe nu de aubergine in de blender en pureer samen met de tahin en citroensap tot een dip. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.