Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (westkust van India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in het andere recept weer helemaal niet. Deze curry stond al zo lang op mijn todo lijstje, nu is het er eindelijk van gekomen. Dit is mijn versie van rundvlees Vindaloo (Indiase curry).
Vindaloo
Meestal wordt er voor een vindaloo varkensvlees, lamsvlees of kip gebruikt, maar ik heb nu rundvlees gebruikt. Bij deze rundvlees vindaloo wordt het vlees gemarineerd met vindaloo currypasta en gestoofd in een heerlijk rijke saus. Een gerecht waar je gegarandeerd indruk op iedereen in zal maken!
Vindaloo kruidenpasta maak je zelf, maar als je daar geen zin in hebt kan je deze currypasta
in de winkel kopen: de keuze is aan jou. Ik ga liever voor zelfgemaakte dat altijd de beste vindaloo curry oplevert. Deze kruidenpasta is zelfs zo veelzijdig dat je er elk vlees of kip mee kunt marineren en grillen, braden of braden om heerlijke maaltijden voor je gezin te bereiden. En het beste deel? Deze pasta kan je invriezen voor een volgende keer.
Dit vindaloo curryrecept kan je ook maken met kip, lamsvlees of rundvlees. Of gebruik paneer, voorgekookte aardappelen, linzen, gemengde groenten of gebakken aubergine voor veganistische opties.
Maken
Voordat je begint maak je de currypasta.
Je bakt het vlees en daarna fruit je de uien aan met de currypasta.
Rode pepers zijn een van de basis ingrediënten van vindaloo pasta, dus zorg ervoor dat je meer of minder chilipoeder toevoegt, afhankelijk van je voorkeur. Vervolgens stoof je het in bouillon met tomatenblokjes.
Een vleugje pittige smaak is een must voor vindaloo gerechten, dus de azijn is absoluut noodzakelijk.
Dek de pan af met een deksel en laat het gaar stoven.
Het gehele recept vind je hieronder.
Tips:
Als je het gerecht een dag van te voren maakt, trekken de smaken er nog meer in.
Serveer deze curry met rijst of naan brood. En deze kruidige pompoenblokjes zullen er ook erg lekker bij smaken.
Nog meer bekende Indiase gerechten zijn ook deze:
Madras rundvlees curry
Kashmiri kip
Butter chicken
Tandoori kip
Dahl
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Rundvlees Vindaloo (Indiase curry):
Ingrediënten
- 1 tl mosterdzaadjes
- 1 el kardemom
- 1 el komijn
- 1 el kurkuma
- 1 tl kaneel
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl fenegriek
- 4 cm verse gember, geraspt
- 7 tenen knoflook (fijngehakt)
- 100 ml rode wijnazijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el honing
- zonnebloemolie
- 1,4 kg runder riblappen
- 1 blikje tomatenblokjes
- 750 ml runderbouillon
- 6 uien, gesnipperd
- gekookte rijst
- paar takjes koriander
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de currypasta in een vijzel of keukenmachine en meng goed tot je een dikke pasta hebt.
- Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe verwarm hierin de tomatenblokjes en bouillon.
- Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en kruid het met peper en zout.
- Bak in een bakpan in een scheutje zonnebloemolie het vlees bruin aan, op hoog vuur. Doe dit eventueel in verschillende porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien.
- Doe het vlees dan in de pan met de bouillon.
- Bak de uien in dezelfde pan in wat olie, voeg de currypasta toe en bak nog even mee. Blus af met een scheut water en doe dit dan ook bij het vlees in de stoofpan.
- Laat dit ongeveer 2-3 uur op een laag vuur stoven met een deksel op de pan, tot het vlees zacht geworden is. Voorkom dat de Vindaloo droog wordt, voeg als het nodig is nog wat bouillon toe.
- Serveer met witte rijst en bestrooi met gehakte korianderblaadjes.
6 reacties
Ik wil dit recept gaan maken.
Maar raak en beetje verward door het ingrediënten lijstje.
In het lijstje staat tomaten puree.
Maar bij de bereiding tomatenblokjes.
Wat moet ik nou halen.
Vriedelijke groet patrick
Hoi Patrick, ja sorry vergeten bij de ingredienten te zetten. Het is dus tomatenpuree en tomatenblokjes.
Is dat 1 blik tomatenblokjes?
Misschien handig om dit nog even toe te voegen aan het ingrediënten lijstje?
Hoi Ellen, dankjewel. Het staat er nu bij.
Groeten, Hananeke
Stap 5 bak de uien en knoflook…..
De knoflook zit al in de currypasta toch?
Yep, alleen de uien bakken.