Ga terug
+ servings
Rundvlees Vindaloo (Indiase curry). Deze bekende Indiase curry stond al heel lang op mijn todo list, nu heb ik eindelijk de rundvlees Vindaloo (Indiase curry) gemaakt. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Currypasta

  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 1 el kardemom
  • 1 el komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl fenegriek
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 7 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el honing

Vindaloo

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 750 ml runderbouillon
  • 1,4 kg runder riblappen
  • 6 uien, gesnipperd
  • zonnebloemolie

Erbij

  • gekookte rijst
  • paar takjes koriander

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de currypasta in een vijzel of keukenmachine en meng goed tot je een dikke pasta hebt.
  • Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe verwarm hierin de tomatenblokjes en bouillon.
  • Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en kruid het met peper en zout.
  • Bak in een bakpan in een scheutje zonnebloemolie het vlees bruin aan, op hoog vuur. Doe dit eventueel in verschillende porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien.
  • Doe het vlees dan in de pan met de bouillon.
  • Bak de uien in dezelfde pan in wat olie, voeg de currypasta toe en bak nog even mee. Blus af met een scheut water en doe dit dan ook bij het vlees in de stoofpan.
  • Laat dit ongeveer 2-3 uur op een laag vuur stoven met een deksel op de pan, tot het vlees zacht geworden is. Voorkom dat de Vindaloo droog wordt, voeg als het nodig is nog wat bouillon toe.
  • Serveer met witte rijst en bestrooi met gehakte korianderblaadjes.