Rundvlees Chili

Deze rundvlees chili kan je op verschillende manieren serveren. Je kunt er polenta en in de oven geroosterde pompoen bij serveren. Of rijst met zwarte bonen.
Of je zet de pan op tafel en daarbij serveer je tortilla’s, guacamole, tomatensalsa, zure room en maakt er een Mexicaans feestje van.
Ik heb in dit recept paprikapuree gebruikt. Deze kan je vinden in een pot bij de Turkse winkel. Kan je dit niet vinden, gebruikt dan tomatenpuree ervoor in de plaats.
En als je geen chipotle vlokken kunt vinden, gebruik dan chili vlokken.
Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Rundvlees curry voor je. Probeer die ook eens.

Rundvlees chili. Deze rundvlees chili kan je op verschillende manieren serveren. Je kunt er bijvoorbeeld rijst met zwarte bonen en guacamole bij serveren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg runder riblappen
  • peper en zout
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 el paprikapuree
  • 1 el oregano
  • 1 tl chipotle vlokken
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geraspt

Instructies
 

  • Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe hierin de bouillon, paprikapuree, oregano, en chipotle vlokken. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes pruttelen.
  • Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi het met peper en zout, komijn- en gerookte paprikapoeder.
  • Bak in een bakpan op hoog vuur in een scheutje olie het vlees goudbruin. Bak het in meerdere porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien.
  • Schep het vlees dan in de pan met bouillon.
  • Bak de ui en knoflook in dezelfde pan glazig en doe dit dan ook bij de stoofpan.
  • Laat het vlees ongeveer 2,5-3 uur op een laag vuur sudderen met een deksel op de pan tot het vlees zacht geworden is en bijna uit elkaar valt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating