Het is iets minder warm vandaag, dus tijd voor een lekker visgerecht met een zomers stamppotje. Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal is een heerlijk gerecht. Roodbaarsfilet is een matig vette, stevige vis met een verfijnde smaak. Een ander voordeel is dat de vis super snel gaar is.
Bak de roodbaarsfilet eerst op de huid, zodat deze lekker krokant wordt (maar niet verbrandt). Draai de filet daarna voorzichtig om, zet het vuur uit en laat de vis nog een minuutje in de pan liggen. Zo krijg je een perfect gebakken visfilet.
Roodbaarsfilet bakken
Roodbaarsfilet is eenvoudig te bereiden en smaakt heerlijk. Als alternatief kun je ook andere visfilets gebruiken, zoals zeebaars of zeebrasem. Vraag jouw visboer welke vis in het seizoen is en vraag hem om de vis netjes te fileren.
Roodbaars
Als je op zoek bent naar een snel en makkelijk visgerecht dat een vleugje smaak toevoegt, maak dan dit gerecht! Ik hou van de meeste visgerechten, maar maak ze niet vaak omdat ik één persoon in de familie heb die geen vis eet. Wat is er toch met kieskeurige eters? Soms maak ik echter iets speciaals voor mezelf. Zoals dit gerecht!
Roodbaars een erg lekkere vis, en mijn favoriete manier om hem te bereiden is door hem te bakken. Het bereiden is erg makkelijk. Voordat ik deze vis bak, bestrooi ik het met peper en zout.
Roodbaarsfilets zijn meestal erg dun en delicaat. Je hoeft de huid van de vis niet te verwijderen. De huid is eetbaar en erg lekker, hij is zo zacht dat je niet eens doorhebt dat je de huid eet. Deze vis is meestal klein, dus je hebt minstens twee van die kleine filets nodig voor één persoon. Die lekkere kleine visjes worden zo snel opgegeten!
In plaats van roodbaarsfilet kan je ook een andere visfilet gebruiken zoals bijvoorbeeld zeebaars of zeebrasem. Vraag je visboer welke vis in het seizoen is en of hij deze mooi fileren wil voor jou.
Bereiden van vis
Het bereiden van vis is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Begin gewoon eens met een eenvoudig recept. Maak bijvoorbeeld deze zeebrasem uit de oven met een mangosalsa. Dit gerecht is niet alleen erg lekker maar ook eenvoudig te maken. Eet smakelijk!
Recept Roodbaarsfilet met Venkelstamppotje en Zeekraal:
Ingrediënten
- 4 aardappelen (iets bloemig)
- 1 kleine venkelknol
- 200 gr zeekraal
- 2 roodbaarsfilets
- peper en zout
- roomboter
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout. Giet ze af als ze gaar zijn.
- Snijd de venkel in dunne plakken, verwijder de kern en snijd de plakken in zo klein mogelijke blokjes. Houd het venkelgroen apart.
- Fruit de blokjes venkel in 2 minuten aan en in klontje boter. Maak de aardappelpuree met een scheut olijfolie, zout en peper en meng de puree door de venkelblokjes.
- Spoel de zeekraal schoon, verwijder de harde houterige stukjes aan de onderkant van de steeltjes.
- Blancheer de zeekraal beetgaar in ruim water zonder zout. Giet dit af en doe een klontje boter in de pan, zeekraal erbij en even omroeren.
- Bestrooi de visfilets met peper en zout en bak deze ongeveer 2 minuutjes op de velkant aan in een koekenpan in olijfolie op middelhoog vuur.
- Draai de filets voorzichtig om en draai het vuur uit. De visfilet heeft nog maar een minuutje nodig om gaar te worden in de warmte van de pan.
- Serveer de filet op een beetje zeekraal met het stamppotje ernaast.