Ga terug
–+ personen
Roodbaarsfilet met Venkelstamppotje en Zeekraal. Bak eens een lekker visje zelf thuis, het is helemaal niet moeilijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 aardappelen (iets bloemig)
  • 1 kleine venkelknol
  • 200 gr zeekraal
  • 2 roodbaarsfilets
  • peper en zout
  • roomboter

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout. Giet ze af als ze gaar zijn.
  • Snijd de venkel in dunne plakken, verwijder de kern en snijd de plakken in zo klein mogelijke blokjes. Houd het venkelgroen apart.
  • Fruit de blokjes venkel in 2 minuten aan en in klontje boter. Maak de aardappelpuree met een scheut olijfolie, zout en peper en meng de puree door de venkelblokjes.
  • Spoel de zeekraal schoon, verwijder de harde houterige stukjes aan de onderkant van de steeltjes.
  • Blancheer de zeekraal beetgaar in ruim water zonder zout. Giet dit af en doe een klontje boter in de pan, zeekraal erbij en even omroeren.
  • Bestrooi de visfilets met peper en zout en bak deze ongeveer 2 minuutjes op de velkant aan in een koekenpan in olijfolie op middelhoog vuur.
  • Draai de filets voorzichtig om en draai het vuur uit. De visfilet heeft nog maar een minuutje nodig om gaar te worden in de warmte van de pan.
  • Serveer de filet op een beetje zeekraal met het stamppotje ernaast.