Risotto met Garnalen en Tuinboontjes

Garnalen en tuinboontjes zijn een goede combinatie in deze lekkere risotto met garnalen en tuinboontjes. Ik heb de tuinboontjes dubbel gedopt, maar dat hoeft niet als je het te veel werk vindt. Persoonlijk vind ik ze dan lekkerder en frisser. Deze risotto is een prachtige combinatie van smaken, kleuren en texturen. Met de zachte roze garnalen, de romige risottobasis en de groene tuinbonen. Al met al iets heel bijzonders.

Risotto

De perfecte risotto koken is een kwestie van een paar regels in acht nemen. De belangrijkste is toch wel tijd, neem er de tijd voor want snel een risotto maken kan eigenlijk niet.
Reken een half uurtje en in die tijd moet je er wel bij blijven voor het beste resultaat.
Gebruik Arborio rijst, die vind je in de grotere supermarkten. Met deze rijst krijg je de beste resultaten.
Neem een bouillon die de smaak van het gerecht versterkt. Zo gebruik je een visbouillon als je een risotto met vis maakt bijvoorbeeld.
De bouillon moet warm zijn!
Kook de risotto op middelhoog vuur, te hoog dan verdampt het vocht te snel.
Gebruik een grote (hapjes)pan zodat je er goed in kan roeren.

Tuinbonen

De tuinbonen zijn in het seizoen, heerlijk wat zal ik ermee maken. Nou in een risotto bijvoorbeeld. Het werk dat nodig is om de tuinbonen te doppen en dubbel doppen, is lonend genoeg voor de boontjes met nootachtige smaak die de rijst zo mooi aanvullen.
Tuinbonen hebben een buitenste en binnenste schil. Het kost wat moeite om bij de echte boon te komen, maar de smaak van verse tuinbonen is onverslaanbaar. Het proces is vrij eenvoudig, verwijder het draadje op de naad. Een verse peul zou ongeveer 5-6 bonen van goede grootte moeten bevatten. Blancheer vervolgens de bonen en verwijder de wasachtige binnenschaal. Nu houd je het knalgroene binnenste boontje over.
Als de tuinbonen niet in het seizoen zijn, kan je de diepvries tuinboontjes uit de supermarkt gebruiken.

Tip:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Risotto met garnalen en tuinboontjes:

Risotto met garnalen en tuinboontjes. Garnalen en tuinboontjes zijn een goede combinatie in deze lekkere risotto. Ik heb de tuinboontjes dubbel gedopt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr roomboter
  • 250 gr risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 300 gr verse tuinboontjes, dubbel gedopt
  • 150 gr garnalen
  • 2 tl mascarpone
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Smelt de boter in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2-3 minuten op laag vuur tot deze glazig zijn.
  • Voeg de risotto rijst toe en bak deze ongeveer 2 minuten zachtjes mee. Giet dan de wijn in de pan en bak dit ongeveer 3 minuten tot de wijn bijna verdampt is.
  • Voeg dan lepel voor lepel de warme bouillon bij de rijst en roer dit goed door. Elke keer als de bouillon geabsorbeerd is door de rijst weer een beetje bouillon toevoegen.
  • Herhaal dit totdat de rijst net gaar is.
  • Doe er dan de boontjes en garnalen bij en laat dit nog een minuutje meegaren.
  • Als laatste de mascarpone en geraspte kaas erdoor roeren. Breng de risotto op smaak met peper en zout.
  • Schep de risotto in de borden en rasp er wat citroen over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating