Reuben sandwich speciaal

Ik was al heel lang van plan om mijn hubbie te verwennen met dit Amerikaanse klassieke broodje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik noem het de Reuben sandwich speciaal omdat de sandwich dubbeldik belegd is. Dit broodje is een complete maaltijd, je kunt het zelfs als avondeten serveren.

Reuben sandwich speciaal

 

Reuben sandwich

 

Ik heb dit ooit eens gegeten in New York en was toen helemaal verkocht. Ik kan je verklappen dat ik de rest van de dag geen honger had, zo’n mega sandwich is het.
Het broodje komt ook oorspronkelijk uit New York en is daar bedacht in een Joodse broodjeszaak in Manhattan de zogenaamde Jewish deli. Het koosjere broodje werd rijkelijk belegd met corned beef, Zwitserse kaas en zuurkool.
Tegenwoordig zijn de broodjes meestal belegd met pastrami. Pastrami is een vleeswaren wat gemaakt wordt van gepekeld en gerookte rundvlees. Dit vlees is door de Joodse immigranten naar New York meegenomen.
Pastrami vind je sowieso bij de AH, maar een goede slager zal het ook hebben.

 

Omdat ik zowel pastrami als corned beef gebruikt heb, noem ik het een Reuben sandwich speciaal. Daarbij nog gesmolten Zwitserse kaas, zoals de bekend Gruyère. Maak de sandwich van dikke plakken desembrood en serveer er de pittige saus (Russian dressing) bij.
Vaak wordt er nog een aardappelsalade bij geserveerd, dan heb je er echt een megamaaltijd aan.

 

Je kunt de sandwiches op twee manieren bereiden: Je belegt de boterhammen met alle ingrediënten en bakt ze dan aan beide kanten in de pan tot de kaas gesmolten is of je roostert eerst het brood, laat vervolgens de kaas hierop smelten en het vlees verwarm je in
een koekenpan of in de magnetron.
Mocht je het koud willen serveren, dan hoef je dit allemaal niet te doen.

Uit deze buurt in New York komen trouwens ook de beroemde bagels en New York cheesecakes vandaan.

 

Tips:

 

Knijp de zuurkool goed uit, of dep het goed droog met keukenpapier voordat je het op het broodje legt, dit voorkomt dat je broodje klef wordt.
Je kunt de broodjes ook met alleen pastrami of alleen corned beef beleggen.
Gebruik een echte Amerikaanse mayonaise zoals Hellmann’s voor de saus.
Mocht je nog wat saus overhouden, dan is dit ook lekker op een belegde boterham met andere vleeswaren, op geroosterd vlees, kip of vis of door een salade.
Probeer ook eens deze Amerikaanse klassieke BLT sandwich.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Reuben sandwich speciaal:

Reuben sandwich speciaal. Een Amerikaanse klassiek recept voor een mega vullende sandwich belegd met heel veel pastrami en corned beef. Yammie!
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sneetjes desembrood
  • 2 el roomboter
  • 150 gr pastrami
  • 150 gr corned beef
  • 4 plakken Gruyère kaas
  • 100 gr zuurkool
  • 1 sjalotje
  • 150 ml mayonaise
  • 75 ml ketchup
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1 tl chilisaus
  • peper en zout

Instructies
 

  • Saus: Snipper het sjalotje en doe dit in een kom. Doe de overige ingrediënten erbij en meng dit door elkaar. Breng op smaak met lekker veel peper en een klein beetje zout.
  • Leg het brood op een snijplank en besmeer ze aan een kant met de boter. Verwarm een grote bakpan op middelhoog vuur en bak hierin het brood op een kant.
  • Beleg elke boterham met een plak kaas en bak het brood net zolang tot de kaas gesmolten is. Verwarm het vlees in een pan of de magnetron.
  • Beleg dan het brood met de pastrami en corned beef. Verdeel hierop de zuurkool en lepel de saus erop. Leg dan de andere boterham erop en snijd de sandwich doormidden. Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating