Ga terug
+ personen
Reuben sandwich speciaal. Een Amerikaanse klassiek recept voor een mega vullende sandwich belegd met heel veel pastrami en corned beef. Yammie!
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sneetjes desembrood
  • 2 el roomboter
  • 150 gr pastrami
  • 150 gr corned beef
  • 4 plakken Gruyère kaas
  • 100 gr zuurkool
  • 1 sjalotje
  • 150 ml mayonaise
  • 75 ml ketchup
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1 tl chilisaus
  • peper en zout

Instructies
 

  • Saus: Snipper het sjalotje en doe dit in een kom. Doe de overige ingrediënten erbij en meng dit door elkaar. Breng op smaak met lekker veel peper en een klein beetje zout.
  • Leg het brood op een snijplank en besmeer ze aan een kant met de boter. Verwarm een grote bakpan op middelhoog vuur en bak hierin het brood op een kant.
  • Beleg elke boterham met een plak kaas en bak het brood net zolang tot de kaas gesmolten is. Verwarm het vlees in een pan of de magnetron.
  • Beleg dan het brood met de pastrami en corned beef. Verdeel hierop de zuurkool en lepel de saus erop. Leg dan de andere boterham erop en snijd de sandwich doormidden. Enjoy!