Je hebt de taart gehad, maar waarom geen Red Velvet Wentelteefjes? Geniet van jouw favoriete taart als een zalig ontbijt! Gemaakt met sneetjes brood en gevuld met roomkaas en chocolade, is een wentelteefje nog nooit zo decadent geweest.
Ik wilde een unieke red velvet-variatie die ik dit jaar voor Valentijnsdag kon maken. Er zijn een miljoen geweldige red velvet taartversies om uit te kiezen! Maar wentelteefjes hebben een heel dierbare plek in mijn hart. Dus waarom vieren we Valentijnsdag (en mijn verjaardag) niet op deze decadente manier?
Red Velvet
De beroemde Red Velvet cake is een klassiek en geliefd dessert met een opvallende rode tint en luchtige textuur. Red velvet is een term die wordt gebruikt om een smaak te beschrijven die een mix is van cacao en vanille, vaak verkrijgbaar in cakes, gebakken koekjes en cupcakes. Hoewel het een milde cacaosmaak heeft, is het niet zo chocoladeachtig als traditionele chocoladetaart, waarbij zowel de chocolade- als de vanillesmaak in balans zijn.
Voor velen is een red velvet taart niet compleet zonder zijn traditionele begeleiding. Een rijke, vochtige red velvet cake gecombineerd met romige roomkaasglazuur vult de subtiele cacao-ondertonen perfect aan.
Wie houdt er nog meer van Red Velvet? Probeer deze recepten eens:
Wentelteefjes
In mijn jeugd aten wij vaak wentelteefjes. Dat kwam omdat er regelmatig veel brood overbleef in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Hiervan maakte de kok dan wentelteefjes van voor ons en dat vonden wij helemaal niet erg. Daarom is dit ook echt jeugdsentiment voor mij.
In principe maak je dit dus van ‘oud’ brood. Dit kan wit, bruin, brioche brood zijn of krentenbrood, suikerbrood, kerststol, etc.
Tip:
Gebruik medium hitte bij het bakken van de wentelteefjes. Je wilt genoeg tijd hebben om de hitte helemaal door het brood te laten dringen zonder dat ze te bruin worden of verbranden.
En omdat er suiker in het ‘beslag’ zit, brand het ook sneller aan.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Red Velvet Wentelteefjes:
Ingrediënten
- 6 sneetjes brood
- 2 eieren (L)
- 200 ml (karne)melk
- 2 el kristalsuiker
- 2 el vanille-extract
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl rode kleurstof
- 1 snufje zout
- 2-3 el boter of olie, om te bakken
Roomkaas
- 75 gr roomkaas op kamertemperatuur
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr frambozen
Instructies
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en vanille-extract. Zet de kom in de koelkast en laat het minstens 20 minuten opstijven.
- Wentelteefjes: Klop de eieren, melk, suiker, vanille, cacaopoeder en kleurstof door elkaar in een ondiepe schaal. Snijd eventueel hartjes uit het brood.
- Leg de sneetjes brood in het eimengsel en laat ze even weken. Draai ze om en laat ze nog even weken. Herhaal dit met de andere sneetjes.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de boter of olie toe en leg de sneetjes brood in de pan. Bak ze 2-3 minuten per kant, of tot ze bruin zijn.
- Houd ze eventueel warm in een warme oven.
- Schep 1-2 eetlepels roomkaas op 6 wentelteefjes. Smeer het gelijkmatig uit en leg er dan 3 op elkaar om een sandwich te maken.
- Besprenkel met gesmolten chocolade of chocoladerasp, bestrooi met poedersuiker en serveer met frambozen.