Ga terug
–+ servings
Je hebt de taart gehad, maar waarom geen Red Velvet Wentelteefjes? Geniet van jouw favoriete taart als een zalig ontbijt! Gemaakt met sneetjes brood en gevuld met roomkaas en chocolade, is een wentelteefje nog nooit zo decadent geweest.Ik wilde een unieke red velvet-variatie die ik dit jaar voor Valentijnsdag kon maken. Er zijn een miljoen geweldige red velvet taartversies om uit te kiezen! Maar wentelteefjes hebben een heel dierbare plek in mijn hart. Dus waarom vieren we Valentijnsdag (en mijn verjaardag) niet op deze decadente manier?
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 sneetjes brood
  • 2 eieren (L)
  • 200 ml (karne)melk
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el vanille-extract
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 tl rode kleurstof
  • 1 snufje zout
  • 2-3 el boter of olie, om te bakken

Roomkaas

  • 75 gr roomkaas op kamertemperatuur
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr frambozen

Instructies
 

  • Meng de roomkaas met de poedersuiker en vanille-extract. Zet de kom in de koelkast en laat het minstens 20 minuten opstijven.
  • Wentelteefjes: Klop de eieren, melk, suiker, vanille, cacaopoeder en kleurstof door elkaar in een ondiepe schaal. Snijd eventueel hartjes uit het brood.
  • Leg de sneetjes brood in het eimengsel en laat ze even weken. Draai ze om en laat ze nog even weken. Herhaal dit met de andere sneetjes.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de boter of olie toe en leg de sneetjes brood in de pan. Bak ze 2-3 minuten per kant, of tot ze bruin zijn.
  • Houd ze eventueel warm in een warme oven.
  • Schep 1-2 eetlepels roomkaas op 6 wentelteefjes. Smeer het gelijkmatig uit en leg er dan 3 op elkaar om een sandwich te maken.
  • Besprenkel met gesmolten chocolade of chocoladerasp, bestrooi met poedersuiker en serveer met frambozen.