Zwarte Fideuà met zeevruchten

Ik had nog zwarte inktbouillon over van een zwarte orzotto die ik gemaakt had. Ja daar moet ik dan weer iets anders lekkers van maken. Het is een zwarte Fideuà met zeevruchten geworden. De gekleurde zeevruchten staan prachtig op de zwarte Fideuà. Ik heb ze daarom apart bereid en op het laatst op de zwarte pasta gedaan.

 

Natuurlijk kan je allerlei soorten zeevruchten bij jouw visboer halen, maar deze keer heb ik voor het gemak een zak met gemengde zeevruchten uit de diepvries van de supermarkt gehaald. Ik heb ze laten ontdooien en eventjes opgewarmd in een bakpan. Meer hebben ze niet nodig.

 

Het Spaanse gerecht Fideuà is een soort paella, maar in plaats van rijst wordt er fideos (een pastasoort) gebruikt Wellicht heb je het wel eens gegeten op vakantie in Spanje?
Omdat deze pastasoort moeilijk te vinden is, heb ik hele dunne spaghetti (spaghettini) gebruikt. Je kan ook vermicelli voor dit gerecht gebruiken. Breek de spaghettini of vermicelli in kleine stukjes. Als je deze zwarte bouillon of inktvis inkt kunt vinden bij jouw visboer, kijk dan of je dunne zwarte spaghetti kunt vinden en gebruik die dan.

 

Zwarte bouillon

 

Van die zwarte inktvisbouillon heb ik dus ook deze heerlijke Orzotto nero met pijlinktvis gemaakt.

Zwarte Fideua met zeevruchten. Fideua is een heerlijk typisch Spaans gerecht wat met een soort vermicelli gemaakt wordt. Deze is lekker met de zeevruchten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml zwarte visbouillon
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 250 gr spaghettini, gebroken
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 450 gr zeevruchten
  • peper en zout
  • 1 citroenen in parten
  • 2 el gehakte peterselie

Instructies
 

  • Bak in een paellapan of koekenpan de ui glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de tomatenblokjes, rode peper, knoflook en gerookte paprikapoeder toe en bak nog even mee.
  • Doe de gebroken pasta erbij en laat deze 1-2 minuten meebakken in de olie.
  • Giet 3/4 deel van de bouillon erbij en laat de Fideuà zonder deksel op een laag vuur langzaam in ongeveer 10 minuten gaar worden. Roer af en toe.
  • Voeg eventueel meer bouillon of water toe als het te droog lijkt te worden. Proef of het voldoende smaak heeft, voeg anders nog wat zout toe.
  • Bak ondertussen in een andere koekenpan in een scheut olijfolie de paprikareepjes tot ze zacht zijn. Voeg het laatste minuutje de zeevruchten toe en bak deze heel kort mee.
  • Leg de zeevruchten op de zwarte Fideuà in de pan. Serveer de pan op tafel, garneer met citroenpartjes en peterselieblaadjes. Buen apetito!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating