Ga terug
+ servings
Zwarte Fideua met zeevruchten. Fideua is een heerlijk typisch Spaans gerecht wat met een soort vermicelli gemaakt wordt. Deze is lekker met de zeevruchten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml zwarte visbouillon
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 250 gr spaghettini, gebroken
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 450 gr zeevruchten
  • peper en zout
  • 1 citroenen in parten
  • 2 el gehakte peterselie

Instructies
 

  • Bak in een paellapan of koekenpan de ui glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de tomatenblokjes, rode peper, knoflook en gerookte paprikapoeder toe en bak nog even mee.
  • Doe de gebroken pasta erbij en laat deze 1-2 minuten meebakken in de olie.
  • Giet 3/4 deel van de bouillon erbij en laat de Fideuà zonder deksel op een laag vuur langzaam in ongeveer 10 minuten gaar worden. Roer af en toe.
  • Voeg eventueel meer bouillon of water toe als het te droog lijkt te worden. Proef of het voldoende smaak heeft, voeg anders nog wat zout toe.
  • Bak ondertussen in een andere koekenpan in een scheut olijfolie de paprikareepjes tot ze zacht zijn. Voeg het laatste minuutje de zeevruchten toe en bak deze heel kort mee.
  • Leg de zeevruchten op de zwarte Fideuà in de pan. Serveer de pan op tafel, garneer met citroenpartjes en peterselieblaadjes. Buen apetito!