Na mijn gastric sleeve operatie is het belangrijk om zoveel mogelijk eiwitten naar binnen te krijgen. Dit lukt niet altijd en ik heb ook niet altijd zin om veel vlees op een dag te eten. Daarom heb ik deze zelfgemaakte proteïne pindakaas bedacht, zodat ik op die manier toch wat extra eiwitten eet.
Deze pindakaas is niet alleen lekker op een cracker, boterham of een stuk appel, maar ook heerlijk door de havermout. Dit is een basisrecept voor een notenboter, gebruik eventueel andere noten zoals walnoten, cashewnoten of hazelnoten. Natuurlijk kan je de pindakaas ook nog allerlei smaakjes meegeven. Meng er bijvoorbeeld twee eetlepels cacaopoeder doorheen, zeezout, vanillezout, vanillesuiker, honing, sambal, maple syrup, speculaaskruiden, kaneel of kokosrasp. Laat je fantasie erop los en gebruik wat je lekker lijkt.
Overnight oats met pindakaas
Ik gebruik de zelfgemaakte proteïne pindakaas o.a. voor deze Havermout met banaan en pindakaas. Het is een heerlijk ontbijtje geworden.
Ingrediënten
- 250 gr ongezouten pinda's
- 1 tl (vanille)zout
- 2 scheppen proteïne poeder
- 2-3 el zonnebloemolie
Instructies
- Hak de noten fijn in een keukenmachine, draai net zolang tot het een droge pasta wordt.
- Voeg nu zout, proteïne poeder en 2 eetlepels zonnebloemolie toe en meng tot een smeuïge pasta. Lijkt het te droog voeg dan nog wat olie toe.
- Doe de pasta in een jampotje of weckpotje en bewaar in de koelkast. Hierin blijft het enkele weken goed.