Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt.

 

Het is de truc om zoveel gelatine te gebruiken, dat je de pudding uit een vormpje kunt storten. Maar het moet ook niet te stevig worden, dat is ook weer niet lekker. Als je twijfelt of je genoeg gelatine gebruikt hebt, kan je de pudding altijd in een glaasje serveren, zodat je deze niet hoeft te storten uit een vormpje.
Gebruik eenpersoons souffléschaaltjes, of doe de pudding in kopjes of iets andere schaaltjes.

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

 

Omdat de Amarena kersen al ontzettend zoet zijn, heb ik heel weinig suiker in de panna cotta gebruikt. Hierdoor is het toetje perfect in balans. Zoek wel de Amarena kersen in de winkel, deze hebben een hele speciale en lekkere smaak.
Gebruik wel die lekkere dikke Griekse yoghurt voor dit recept.

 

Nog een Italiaanse dessert

 

Espresso granita is ook zo’n heerlijk Italiaans nagerecht, probeer dat ook eens een keertje.