Ga terug
–+ servings
Yoghurt panna cotta met Amarena kersen. Het zoete van deze kersen gaat heel goed samen met het zuurtje van de yoghurt. Een heerlijke nagerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gelatine blaadjes
  • 200 ml verse slagroom
  • 1 limoen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 1 pot Amarena kersen

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water. Breng in een pannetje de slagroom met de vanillesuiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Houd het geheel nog een paar minuten tegen de kook aan. Rasp de limoen erboven en meng dit door de warme room. Zet het vuur dan uit.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en meng de gelatine door de hete room. Zet het pannetje in een bak met ijskoud water en laat het afkoelen tot het iets dikker wordt.
  • Meng dan in een kom de yoghurt met het roommengsel. Lepel het mengsel in vormpjes of glazen en zet dit minimaal twee uur in de koelkast totdat de panna cotta stevig is.
  • Als je vormpjes gebruikt heb, zet ze dan omgekeerd op een bord en schud de puddinkjes er voorzichtig uit. Lukt dit niet goed, zet de vormpjes dan een paar tellen in heet warm. Probeer nu nog een keer.
  • Lepel kersen met de siroop bij de panna cotta en serveer ze direct.