Voor deze wraps met pulled kip, avocado en koriander gaar je de kip heel lang tot hij bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met twee vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar heel erg bekend en veel gegeten. Het vlees wordt dan zo lang heel zachtjes gegaard op de barbecue tot het bijna uit elkaar valt.
Een gezonde en lekkere lunch maken hoeft niet ingewikkeld te zijn! Neem een tortilla wrap, beleg deze met sla, kip, tomaten, avocado en cheddarkaas, wikkel hem in en hij is klaar om te eten! Deze wraps zijn perfect voor lunch of een picknickfeestje!
Deze wraps zijn een van mijn favoriete recepten die ik heel vaak maak. Ten eerste is het heel gemakkelijk te maken. Ten tweede zit het boordevol gezonde en voedzame ingrediënten. En ten derde: het is heerlijk!
Wraps
Deze wraps zijn een heerlijke en gezonde maaltijd van 10 minuten! Dat lees je goed 10 minuten!! Tenminste als je de kip al gegaard hebt, dit kan je ruim van tevoren doen. Deze wraps zitten boordevol avocado’s (natuurlijk), pulled kip, tomaatjes, koriander en een mix van Mexicaanse kruiden.
Dit is een perfect recept voor vele gelegenheden; of je nu een lunch wilt bereiden voor een paar mensen of een menigte, een snel en eenvoudig diner of een picknickuitje.
Omdat we alle ingrediënten in een grote tortilla verpakken, zijn ze gemakkelijk onderweg te eten zonder dat er rommel ontstaat (neem hem mee naar je werk bijvoorbeeld).
Pulled kip
Misschien heb je nog restjes van een gebraden of gebakken kip, dan kan je dit ervoor gebruiken. Anders laat je de kip langzaam garen in een gekruide bouillon.
Je kunt hiervoor kipfilets of kipdijfilets gebruiken, die laatste zijn wat vetter en daardoor minder droog.
Tips:
Ik heb nu een groentewrap gebruikt, maar je kunt ook naturel tortilla wraps nemen.
Voeg gerust andere ingrediënten naar keuze toe zoals paprika, lente-ui, maïs, spek, etc.
Gebruik vegetarische kipstukjes om dit gerecht vega te maken. Bak de stukjes dan even op in een pan met een beetje olie en de Jamaican jerkkruiden. (Voor de nieuwe foto, zie oude foto gallery, heb ik dus vega kipstukjes gebruikt).
Je kunt ook pulled kip maken van overgebleven geroosterde kip. Trek dit vlees uit elkaar en bak het even op in een pan met de kruiden.
Als je ze mee wilt nemen als lunch, wikkel ze dan afzonderlijk in folie.
Vul de tortilla’s niet te vol. Anders kan je ze niet oprollen en inpakken.
Probeer ook eens deze heerlijke Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.