Wraps met pulled kip, avocado en koriander. Voor deze wraps met pulled kip, avocado en koriander gaar je de kip heel lang tot hij bijna uit elkaar valt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Kip
- 3 kipfilets
- 3 tl Jamaican jerkkruiden
- 1 kippenbouillonblokje
- 3 el honing
- ½ citroen
Wraps
- ½ rode ui, in dunne ringen
- 2 el rode wijnazijn
- 2 avocado's
- 8 cherrytomaatjes
- 1 blikje (150 gr) maïskorrels
- 1 bosje verse koriander
- tortilla wraps
Saus
- 6 el Griekse yoghurt
- 1 tl Sriracha saus
- 2 el Cheddar kaas, geraspt
- zout
Bestrooi de kipfilets met de kruiden.
Breng in een pan water met aan de kook met het bouillonblokje, honing en citroensap. Leg hierin de kipfilets, zet het vuur laag en laat afgedekt ongeveer 1,5 uur zachtjes garen.
De kipfilets moet zo gaar zijn dat deze bijna uit elkaar vallen.
Haal dan uit de pan en laat iets afkoelen. Trek dan met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar.
Doe de rode ui met de azijn in een jampotje en schud goed door elkaar. Laat even trekken.
Meng de yoghurt met de Sriracha, oude kaas, fijngesneden koriandersteeltjes en breng op smaak met zout.
Verwijder de schil en pit van de avocado's in snijd deze in dunne plakken. Snijd de tomaatjes en meng dit met de maïskorrels.
Verwarm de wraps in een pan of oven, bestrijk ze dan met de saus.
Verdeel de pulled kip, avocado's, tomaatjes, maïskorrels en rode ui hierop. Leg er nog wat korianderblaadjes bij. Rol ze op en smullen maar.