Ik ontving een te gekke foodybox van Kroon op het Werk met daarin Paneer. Ik had in mijn vegetarische periodes nog nooit met Paneer gewerkt, dus vind ik het heel tof dat deze nu in de box zat. Paneerof Panir, ook wel Indiase kaas genoemd, is een jonge verse kaas die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het lijkt een beetje op een kruising tussen feta en halloumi, maar is niet zo zout als deze kazen. Eigenlijk zit er weinig smaak aan, je kunt de kaas het beste marineren of kruiden voordat je het gaat bakken. Heb er een vegetarische Paneer en rode bieten curry van gemaakt. Dit is een heerlijke combi geworden. Kon zelf twee stukjes paneer en een klein beetje biet gegeten. Tja het blijft een klein maagje he
Wij zijn gek op curry’s en deze met rode biet was een groot succes bij hubbie. Maar ja hij is dan ook gek op bietjes. Serveer de curry met naanbrood of met gekookte witte rijst erbij.
Curry
En nog zo’n heerlijke vegetarische curry is deze Aubergine curry met zilvervliesrijst. Probeer die ook eens. En natuurlijk heb ik nog meer vleescurry’s op de site. De rundvlees curry of Vindaloo curry is ook een aanrader!
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Vegetarische Paneer en rode Bieten Curry:
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- zonnebloemolie
- 1 tl mosterdzaadjes
- 1 el garam masala
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 blikje kokosmelk
- 1/2 groentebouillonblokje
- 500 gr gekookte rode bieten
- 225 gr paneer
- 1 bosje koriander
- naanbrood
Instructies
- Bak in een wok of hapjespan de ui in een scheut olie op middelhoog vuur. Voeg nu alle specerijen toe en bak dit nog even mee met de ui.
- Haal de blaadjes koriander van de stengels, leg de blaadjes apart en hak de stengels fijn. Doe dit ook in de pan bij de ui.
- Schenk de kokosmelk toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de rode bietjes in blokjes of plakjes en voeg die erbij, zet dan het vuur lager en laat lekker pruttelen.
- Snijd dan de paneer in blokken van 3 centimeter en bak deze in een antiaanbakpan in een scheutje olie rondom goudbruin op middelhoog vuur. Doe de paneer op het laatst in de curry.
- Serveer de curry met naanbrood en bestrooi met de korianderblaadjes.
2 reacties
Een toppertje!
Leuk om te horen, dankjewel.