Thaise Pad Thai

Pad Thai is een bekend Thais roerbakgerecht gemaakt van platte rijstnoedels met ingrediënten zoals lente-ui, taugé, ei en een keuze uit vlees, tofu of garnalen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, vissaus, rode peper en palmsuiker en geserveerd met limoen, koriander en pinda’s. Dit gerecht wordt op elke straathoek in Thailand bereid. Je hebt wel aardig wat ingrediënten nodig voor deze Thaise Pad Thai, maar het is de moeite waard om het eens zelf te bereiden.

 

Vooral als het warm is, is het lekker om pittig te eten. Vandaar dat in warme landen meestal hete pepers en kruiden gebruikt worden. Pikant eten is gezond voor je, pepers zitten namelijk vol met vitamine A, B en C. Daarnaast nog calcium, magnesium, kalium, ijzer en antioxidanten. Alhoewel je het niet zou zeggen, maar pittig eten werkt verkoelend, je gaat ervan transpireren zonder dat je lichaamstemperatuur verhoogt.

 

Oosterse noedels

 

Ben jij ook zo gek op de Aziatische smaken en noedels? Probeer dan deze Thaise noedels met kip eens.

Thaise Pad Thai. Op elke straathoek in Thailand worden gerechten buiten bereid terwijl je erop wacht. Probeer thuis eens deze heerlijke en pittige Thaise Pad Thai zelf te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr rijstnoedels
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote bos koriander
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 limoen, rasp en sap ervan
  • zonnebloemolie
  • 400 gr rauwe grote garnalen, schoongemaakt
  • 6 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 100 gr taugé
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 2 grote eieren, geklopt
  • 1 bakje alfalfa
  • 2 el sesamzaad
  • 1 handvol pinda's

Instructies
 

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af en schenk er een beetje olie over en meng dit door de noedels zodat ze niet gaan plakken.
  • Snijd de steeltjes van de koriander heel fijn. Bak in een grote wok op hoog vuur de knoflook, koriandersteeltjes, rode peper en limoenrasp even aan.
  • Voeg de lente-ui toe en bak even mee. Doe dan de garnalen erbij en bak tot ze roze zijn. Dan bak je de taugé even mee voordat je de noedels toevoegt en alles goed mengt.
  • Roer de limoensap, vissaus, sojasaus en bruine suiker erdoor en bak nog een minuut. Als laatste roer je de geklopte eieren erdoor en bak dit tot deze net gaar zijn.
  • Serveer de noedels op warme borden met wat alfalfa, korianderblaadjes, sesamzaadjes en pinda's erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating