Het geheim van deze super krokante kiphaasjes uit de oven? Ze worden gepaneerd met tortillachips. Dit zorgt voor een extra knapperig korstje. Kies je voor tortillachips met een smaakje, dan nemen de kiphaasjes die heerlijke smaak over. Ik heb ze in nacho cheese-tortillachips gewenteld, maar je kunt ook paprika, sweet chili of naturel gebruiken en zelf kruiden.
Kiphaasjes of kipnuggets?
Ik heb kiphaasjes gebruikt, maar je kunt ook kipfilet in lange stukken of kleine blokjes snijden. Zo maak je een soort zelfgemaakte kipnuggets – veel lekkerder dan uit de supermarkt.
De kiphaasjes heb ik op twee manieren bereid: in de oven en in de pan met olie. De ovenvariant werd iets droger, maar met een saus erbij waren ze nog steeds lekker. Wil je het ultieme krokante resultaat? Bak ze dan in een laagje zonnebloemolie in de pan.
Misschien is kipdijfilet een betere optie als je ze in de oven bakt. Dit vlees is wat vetter en blijft daardoor sappiger. Sla de kippendijen eerst iets platter tussen twee vellen huishoudfolie en snijd ze daarna in stukken. Dat ga ik de volgende keer proberen, want die krokante laag was echt heerlijk.
Kipliefhebber uit Barneveld
Geboren en getogen in Barneveld, ben ik misschien wel een echte kipliefhebber. Voor een gebraden kippetje uit de oven mag je mij ’s nachts wakker maken. Geen verrassing dus dat je op mijn site veel kipgerechten kunt vinden, van hele kippen tot kipgehaktballetjes.
Wil je meer kiprecepten ontdekken? Gebruik de zoekfunctie en vul ‘kip’ in bij de sleutelwoorden.
Hoe lang moeten de kiphaasjes in de oven?
Om perfect gegaarde en knapperige kiphaasjes uit de oven te krijgen, bak je ze op 200°C gedurende 17 tot 20 minuten. Keer ze halverwege om, zodat ze gelijkmatig krokant worden. De exacte baktijd hangt af van de dikte van de kiphaasjes.
Tip
- Het recept voor de tomatensalsa vind je hier.