Springrolls met Garnalen en Pindasaus

Vietnamese springrolls zijn ontzettend leuk als voorgerecht of als lunch. Het vergt wel wat snijwerk en het betere rolwerk. Je kunt ze op twee manieren maken, oprollen en halverwege het rollen de uiteindes naar binnen vouwen zodat je mooie dichte ‘pakketjes’ krijgt of oprollen en de losse uiteinden eraf snijden. Dit laatste heb ik gedaan bij deze springrolls met garnalen en pindasaus. Ik ben namelijk niet zo van het priegelwerk, mijn handen zijn daar te groot voor (haha). Als je deze springrolls vaker maakt, wordt je er wat behendiger in, maar wat ik al schreef het is een priegelwerkje.

Gek op garnalen?

Ik heb nog een heel ander maar super lekker recept met garnalen voor je. Probeer deze Garnalen uit de oven bereid op een plank eens. Serveer ze als tapas.

Tips:

  • Werk met een natte theedoek, zodat de rolletjes niet op een bord, aanrecht of aan elkaar blijven plakken.
  • Je kunt ze dus ruim van te voren maken, als je ze maar in een schone natte doek legt in de koelkast. Dit om uitdrogen te voorkomen.
  • Als je niet van koriander houdt, gebruik dan muntblaadjes hiervoor in de plaats.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Springrolls met Garnalen en Pindasaus:

Springrolls met garnalen en pindasaus. Het is even een karweitje om ze te maken, maar met deze warme dagen zijn deze Springrolls met garnalen en pindasaus toch niet te versmaden.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje, Vis, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 12 rijstvellen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 mango
  • 150 gr garnalen
  • 150 gr geraspte wortel
  • 1 bosje verse koriander

Pindasaus

  • 4 el pindakaas
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el agavesiroop

Instructies
 

  • Maak eerst de saus, deze serveer je koud. Meng de pindakaas, zoete chilisaus, sojasaus en agavesiroop in een pannetje op laag vuur en meng dit met elkaar.
  • Voeg net zoveel warm water toe tot je een mooie dunne dipsaus hebt. Laat afkoelen en doe de saus dan in een schaaltje of 4 kleine kommetjes.
  • Spoel de paprika en komkommer schoon en snijd ze in lange dunne repen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees ook in lange dunne repen.
  • Haal de blaadjes koriander van de steeltjes en leg alle ingrediënten voor de rolletjes op verschillende schaaltjes klaar.
  • Leg een natte schone theedoek op het aanrechtblad. Zet een grote schaal met heet water klaar en dompel hier 1 rijstvel in tot het enigszins zacht wordt (1-2 sec.).
  • Leg dit vel dan op snijplank en schik hier de groentes, een paar garnalen en korianderblaadjes op en rol ze strak op.
  • Snijd de rolletjes mooie recht af en leg de rolletjes in de natte theedoek.
  • Serveer een grote schaal met de springrolls op tafel of geef ieder een bordje met drie rolletjes en de saus apart in een kommetje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating