Ik had een grote bos verse munt gekocht, maar ja toen hield ik nog aardig wat munt over. Wat ga je ermee doen? Ik heb nog wat doperwtjes in de vriezer liggen en een stuk feta in de koelkast. Het is deze spread van erwten, feta en munt geworden en ik heb het op een geroosterde boterham als lunch gegeten. Natuurlijk is deze spread ook lekker op een toastje, stuk Turks brood of in een pitabroodje.
Deze spread van erwten, feta en munt is ook leuk als amuse of klein voorgerechtje. Serveer het dan in een klein glaasje op een bord met een (schuingesneden) geroosterd casinobrood erbij.
Tuinbonen en erwten
Probeer ook eens deze Tuinbonen en erwtendip. Die is ook heel erg lekker.
Spread van erwten, feta en munt. Deze spread van erwten, feta en munt is een lekkere en 'gezonde' dip om te serveren bij een toastje.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 gr erwten (diepvries)
- 6 takken verse munt
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 75 gr feta
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Laat de erwten ontdooien en doe 2/3 hiervan in een keukenmachine. Haal de muntblaadjes van de stengels en hak dit samen met de erwtjes grof in je keukenapparaat.
- Doe het mengsel in een grote kom en meng dit met de rest van de erwtjes, lente-ui en verkruimelde feta.
- Roer er net zoveel olijfolie door tot je een dikke spread hebt, breng op smaak met zout en lekker veel peper.