Ik had twee spaghetti pompoenen gekocht, maar ja wat ga je ermee doen. Het leukste is natuurlijk om het in de pompoen te serveren. Dus vullen maar. Het is een bijzonder soort pompoen, als je hem gegaard hebt in de oven kan je met een vork lange draden trekken van het vruchtvlees. Dit lijkt op spaghetti, vandaar de naam. De schil is behoorlijk hard, dus doormidden snijden is wel even een klusje. Vandaag staat er spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei op het menu.
Ik heb koriander gebruikt omdat ik dit nog had liggen in de koelkast en omdat ik er gek op ben. Houd je daar nou niet van, gebruik dan peterselie of bieslook.
Door de tomaatjes mee te roosteren met de pompoen, krijgen ze een lekkere zoete en intense smaak. De spekjes heb ik erin gedaan om iets meer hartigheid aan het gerecht te geven, pompoen is van zichzelf namelijk een beetje flauw.
Nog meer spaghetti pompoen
Ben je benieuwd wat ik met die andere spaghetti pompoen gedaan heb? Nou dat recept vind je hier.