Spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei

Ik had twee spaghetti pompoenen gekocht, maar ja wat ga je ermee doen. Het leukste is natuurlijk om het in de pompoen te serveren. Dus vullen maar. Het is een bijzonder soort pompoen, als je hem gegaard hebt in de oven kan je met een vork lange draden trekken van het vruchtvlees. Dit lijkt op spaghetti, vandaar de naam. De schil is behoorlijk hard, dus doormidden snijden is wel even een klusje. Vandaag staat er spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei op het menu.

 

Ik heb koriander gebruikt omdat ik dit nog had liggen in de koelkast en omdat ik er gek op ben. Houd je daar nou niet van, gebruik dan peterselie of bieslook.
Door de tomaatjes mee te roosteren met de pompoen, krijgen ze een lekkere zoete en intense smaak. De spekjes heb ik erin gedaan om iets meer hartigheid aan het gerecht te geven, pompoen is van zichzelf namelijk een beetje flauw.

 

Nog meer spaghetti pompoen

 

Ben je benieuwd wat ik met die andere spaghetti pompoen gedaan heb? Nou dat recept vind je hier.

Spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei. Als je eens een spaghetti pompoen ziet liggen, koop hem dan en maak dit heerlijke gerecht ermee.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spaghetti pompoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 2 el knoflookolie
  • 125 gr cheddar
  • 6 ontbijtspekreepjes
  • 4 kleine eieren
  • 2 takken koriander
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes en zaadlijsten eruit.
  • Vet de binnenkant van de pompoen in met olie en bestrooi met wat peper en zout.
  • Leg ze met de snijkant naar beneden op het bakpapier.
  • Spoel de tomaatjes schoon en dep ze droog. Leg ze op de bakplaat om de pompoenhelften heen en giet er de knoflookolie over en bestrooi met wat zout.
  • Zet de plaat in de oven en rooster de pompoen en tomaatjes in ongeveer 45 minuten tot de pompoen en tomaatjes zacht geworden zijn.
  • Rasp ondertussen de cheddar en snijd de ontbijtspek in kleine stukjes. Bak het spek in een pan goudbruin en krokant.
  • Haal de groenten uit de oven, doe de tomaatjes even in een schaal. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een snijplank. Trek met een vork draden van het vruchtvlees.
  • Laat het vruchtvlees in de pompoen zitten, verdeel de geraspte kaas, spekjes en tomaatjes over de pompoenhelften. Druk hierin met een lepel twee gaten en breek hierin de eitjes.
  • Zet de gevulde pompoenen weer in de hete oven en laat ongeveer 12-15 minuten bakken tot de eieren gaar zijn.
  • Haal ze eruit en leg ze op een bord. Strooi wat zout en gerookte paprikapoeder op de eieren, hak de koriander fijn en strooi dit over de pompoenhelften. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating