Ik zeg het maar gelijk….deze Spaghetti met garnalen en hete saus is een bizar recept. Bizar omdat er mayonaise in zit. Mayonaise in een warme saus, waarom niet? In feite is bearnaisesaus ook een warme mayonaise, alleen dan gemaakt van boter in plaats van olie.
Gebruik wel een goede mayonaise zoals die van Hellmann’s of Devos Lemmens, want hoe lekkerder de mayonaise, hoe lekkerder de saus.
Wil je nou geen mayonaise gebruiken, maak de saus dan met room en de rest van de ingrediënten. Maar ik zou zeggen ….. geef die mayo een kans, doe gek en probeer het!
Zoete chilisaus
Je kunt de zoete chilisaus zelf maken als je dat wilt, het recept ervoor vind je hier.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Spaghetti met Garnalen en Hete Saus:
Ingrediënten
- 250 gr (volkoren) spaghetti
- 450 gr grote garnalen (rauw)
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zout
Saus
- 125 gr mayonaise
- 125 ml zoete chilisaus
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 1/2 limoen, rasp en sap ervan
- 1/2 rode peper, fijngesneden
- 1/2 tl zout
- 1/2 bosje koriander, fijngesneden
Instructies
- Meng in een grote schaal alle ingrediënten voor de saus.
- Kook de pasta volgens aanwijzing van de verpakking en giet het dan af.
- Maak de garnalen schoon, verwijder het darmkanaaltje. Doe de garnalen in een kom en meng het met de olijfolie, knoflook, paprikapoeder en een beetje zout.
- Bak de garnalen in een hete koekenpan tot ze mooi roze zijn (ongeveer 5 minuten).
- Verwarm de saus in de pan van de pasta, meng de pasta erdoor en voeg als laatste de garnalen erbij.
- Serveer met wat korianderblaadjes.