Wie houdt er niet van een goede Carbonara? Dit snelle en gemakkelijke recept brengt twee klassieke favorieten samen, namelijk pasta en forel! Van dit gerecht wordt gegarandeerd genoten wanneer het wordt geserveerd. Dit recept moet je gewoon proberen! Deze goddelijk lekkere spaghetti met Carbonara met gerookte forel is gebaseerd op een pastagerecht wat ik eens gegeten heb aan het Gardameer. Het is zoveel makkelijker te maken dan het lijkt. En ik moet zeggen dat mijn man en gasten serieus onder de indruk waren!
Deze goddelijke Carbonara met forel is eigenlijk snel en gemakkelijk te maken en een fantastisch gerecht om te serveren voor speciale gelegenheden zoals Valentijnsdag, verjaardagen en jubilea.
Spaghetti Carbonara
Carbonara is een Italiaans pastagerecht gemaakt met eieren, Parmezaanse Of Pecorino kaas, gezouten varkenspek zoals guanciale of pancetta en zwarte peper.
Spaghetti is de meest voorkomende pasta, maar fettuccine, linguine, rigatoni of bucatini kan ook worden gebruikt.
Zoals met veel recepten, zijn de oorsprong van het gerecht en de naam onduidelijk; volgens de meeste bronnen vond het zijn oorsprong in de regio Lazio.
Er wordt vooral geen room gebruikt in het authentieke spaghetti Carbonara recept, maar ik heb het voor dit gerecht wel gedaan. Weet niet of de Italiaanse smaakpolitie het hier mee eens is. Dus mag ik dit eigenlijk geen Carbonara noemen, maar doe het toch.
Gerookte forel
Ik heb dit recept gemaakt met gerookte forel. Ik denk dat gerookte zalm ook zou werken, je zou het eens kunnen proberen. Maar zalm wordt steeds duurder, dus is forel een iets goedkopere optie.
Welke vis je ook gebruikt, ik weet gewoon dat je dit geweldig zult vinden en je gasten zullen ook onder de indruk zijn!
Tip:
- Je kunt er eventueel ook nog gebakken magere spekreepjes doorheen serveren.
- Als je dit recept gaat maken hoor ik graag hoe het is geworden en of je het lekker vond. Laat een reactie achter hier op de blog of op social media. Ik kijk ernaar uit iets van je te vernemen.
Recept Spaghetti Carbonara met gerookte forel:
Ingrediënten
- 150 gr (volkoren) spaghetti
- 1 ui
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook
- 125 gr gerookte forelfilets
- olijfolie
- 100 ml room
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei, geklutst
- 1 citroen
- peper en zout
Instructies
- Snipper de ui, snijd de rode peper en knoflook fijn. Breek de forelfilets in stukken.
- Kook de spaghetti in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Bak de in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui, knoflook en rode peper op middelhoog vuur.
- Doe de room erbij en daarna de geraspte kaas, laat op hoog vuur even inkoken. Meng de helft van de gerookte forel erdoor.
- Zet het vuur uit.
- Voeg dan de het geklutste ei toe en roer tot de saus begint in te dikken.
- Giet de pasta af en meng de spaghetti door de saus.
- Serveer de pasta op een bord en verdeel de rest van de forelfilets erover. Rasp wat citroenschil over elk bord en een beetje zwarte peper.
- Garneer eventueel met wat groene kruiden.
- Serveer onmiddellijk.