Spaghetti carbonara met gerookte forel. De spekjes, knoflook, rode peper en forel geven deze spaghetti carbonara een hele bijzondere smaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 150 gr (volkoren) spaghetti
- 1 ui
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook
- 125 gr gerookte forelfilets
- olijfolie
- 100 ml room
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei, geklutst
- 1 citroen
- peper en zout
Snipper de ui, snijd de rode peper en knoflook fijn. Breek de forelfilets in stukken.
Kook de spaghetti in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Bak de in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui, knoflook en rode peper op middelhoog vuur.
Doe de room erbij en daarna de geraspte kaas, laat op hoog vuur even inkoken. Meng de helft van de gerookte forel erdoor.
Zet het vuur uit.
Voeg dan de het geklutste ei toe en roer tot de saus begint in te dikken.
Giet de pasta af en meng de spaghetti door de saus.
Serveer de pasta op een bord en verdeel de rest van de forelfilets erover. Rasp wat citroenschil over elk bord en een beetje zwarte peper.
Garneer eventueel met wat groene kruiden.
Serveer onmiddellijk.