Ga terug
+ personen
Spaghetti carbonara met gerookte forel. De spekjes, knoflook, rode peper en forel geven deze spaghetti carbonara een hele bijzondere smaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr (volkoren) spaghetti
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr gerookte forelfilets
  • olijfolie
  • 100 ml room
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei, geklutst
  • 1 citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de rode peper en knoflook fijn. Breek de forelfilets in stukken.
  • Kook de spaghetti in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Bak de in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui, knoflook en rode peper op middelhoog vuur.
  • Doe de room erbij en daarna de geraspte kaas, laat op hoog vuur even inkoken. Meng de helft van de gerookte forel erdoor.
  • Zet het vuur uit.
  • Voeg dan de het geklutste ei toe en roer tot de saus begint in te dikken.
  • Giet de pasta af en meng de spaghetti door de saus.
  • Serveer de pasta op een bord en verdeel de rest van de forelfilets erover. Rasp wat citroenschil over elk bord en een beetje zwarte peper.
  • Garneer eventueel met wat groene kruiden.
  • Serveer onmiddellijk.