Deze salade met groene asperges en zalm heeft wel iets weg van de Franse Salade Niçoise. Er zijn veel variaties op deze Franse salade en dit zou er een kunnen zijn. Heerlijk als lunch of hoofdmaaltijd op een warme dag. Het voordeel van deze salade is dat je alles van tevoren kunt koken. De salade flans je dan in elkaar als je gaat eten.
Hier is een soort lentesalade, waarbij gebruik wordt gemaakt van wat vers en gemakkelijk verkrijgbaar is in deze tijd van het jaar.

Salade
Til jouw salade naar de next level met deze superlekkere luxe saladerecept met gepocheerde zalm, asperges en aardappel. Supergemakkelijk licht diner of date night meal!
Ik ben dol op dit recept. Roseval aardappeltjes, asperges en zalm werken zo goed samen, een echt heerlijk smaakvol lentegerecht.
Het is heel snel te maken, het smaakt absoluut heerlijk, ik voel me gezond als ik het alleen al eet en het ziet er echt mooi uit op het bord. Met dit recept kun je voor twee personen genoeg mooie salade maken voor een gemakkelijke, lichte lunch of avondmaal.
Om tijd te besparen, kies je voor roseval aardappelen die je niet hoeft te schillen. En koop je een zakje gewassen sla wat klaar is om te eten. Als ik doordeweeks kook, hou ik ervan dat alles snel en gemakkelijk is.
Als je wilt, kun je de zalm gewoon over de salade draperen zoals hij is, maar je kunt het ook in stukken breken. Of je gebruikt warm gerookte zalm voor dit gerecht, dan ben je nog sneller klaar.
Groene asperges
Ik heb groene aspergetips gebruikt maar je kunt ook de dikkere groene asperges nemen. Die moeten alleen iets langer koken. Nu de Hollandse asperges weer in het seizoen zijn, probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten.
En ik heb nog veel meer heerlijke recepten met groene asperges, zoals deze:
Pappardelle met raapstelen en groene asperges
Groene voorjaarssalade met asperges
Paella met groene asperges, bonen en doperwten
Salade met groene asperges en gepocheerde eieren
Vegetarische bibimbap met groene asperges
Quiche met groene asperges en brie
Groene asperges met garnalen en misodressing
Gegrilde groene asperges met burrata
Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille
Tips:
- Andere smakelijke toevoegingen kunnen zijn; gesneden rode ui en/of radijs en partjes romige avocado.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Salade met groene asperges en zalm:
Ingrediënten
- 750 ml visbouillon
- 200 gr zalmfilets
- 8 kleine roseval aardappelen
- 250 gr groene aspergetips
- 2 eieren
- 100 gr cherrytomaatjes
- 1 zakje groene sla
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- 2 tl kappertjes
Dressing
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 el mosterd
- 4 ansjovisfilet
- 1 el citroensap
- ½ teentje knoflook, geraspt
- peper en zout
Instructies
- Boen de aardappelen schoon en kook ze met schil in ruim water in ongeveer 20 minuten beetgaar.
- Breek het onderste harde gedeelte van de aspergetips af en blancheer ze, giet af en spoel ze na met koud water.
- Breng in een pan de visbouillon met de zalm tegen de kook aan, zet het vuur dan af en laat de zalm 5-7 minuten garen in het hete water.
- Haal de zalmfilets dan uit het water en laat afkoelen. Breek de zalm dan in stukjes.
- Kook de eieren in 5 minuten. Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes. Spoel de tomaatjes af.
- Mix in een mengbeker de ingrediënten van de dressing door elkaar met een staafmixer.
- Verdeel de sla, asperges, zalm, ei, tomaatjes en olijven op bord. Leg de ansjovisfilets er over en bestrooi het gerecht met de kappertjes en een beetje peper. Verdeel de saus erover.


