Salade met groene asperges en zalm. Asperges en zalm zijn een goede combinatie. Ik heb er deze heerlijke salade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vis
Keuken Frans
- 750 ml visbouillon
- 200 gr zalmfilets
- 8 kleine roseval aardappelen
- 250 gr groene aspergetips
- 2 eieren
- 100 gr cherrytomaatjes
- 1 zakje groene sla
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- 2 tl kappertjes
Dressing
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 el mosterd
- 4 ansjovisfilet
- 1 el citroensap
- ½ teentje knoflook, geraspt
- peper en zout
Boen de aardappelen schoon en kook ze met schil in ruim water in ongeveer 20 minuten beetgaar.
Breek het onderste harde gedeelte van de aspergetips af en blancheer ze, giet af en spoel ze na met koud water.
Breng in een pan de visbouillon met de zalm tegen de kook aan, zet het vuur dan af en laat de zalm 5-7 minuten garen in het hete water.
Haal de zalmfilets dan uit het water en laat afkoelen. Breek de zalm dan in stukjes.
Kook de eieren in 5 minuten. Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes. Spoel de tomaatjes af.
Mix in een mengbeker de ingrediënten van de dressing door elkaar met een staafmixer.
Verdeel de sla, asperges, zalm, ei, tomaatjes en olijven op bord. Leg de ansjovisfilets er over en bestrooi het gerecht met de kappertjes en een beetje peper. Verdeel de saus erover.