Ik eet heel vaak tussen de middag een salade. Deze maak ik meestal van overgebleven groenten en/of vis vlees van de vorige avond(en). Zo ook deze Salade forel, truffelaardappel en biet. Ik had nog gekookte truffelaardappelen, gepofte bietjes en gerookte forel over van een etentje. Van alles een klein beetje, maar perfect voor een salade. Zo heb ik ook altijd allerlei soorten sla in huis en de lunchsalade is gemaakt.
Bietjes poffen
Hoe je bietjes kunt poffen in de oven, kan je hier lezen.
Salade forel, truffelaardappel en biet. Deze salade forel, truffelaardappel en biet is heerlijk als lunch salade of zelfs als voorgerecht.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 7 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 1 personen
Ingrediënten
- 1 handvol rucola
- 2 truffelaardappelen, gekookt
- 1 bietje, gepoft
- 75 gr gerookte forel
- een paar sprieten bieslook
- 1 el truffelmayonaise
- peper en zout
Instructies
- Verdeel de sla over het bord. Snijd de truffelaardappelen in plakjes en de biet in partjes. Verdeel dit over de sla. Snijd de vis in stukjes en leg dit op de salade.
- Snijd de bieslook fijn en strooi dit over het bord.
- Een beetje truffelmayo en peper en zout erover en klaar is Kees.