Op onze toer door Twente kwamen wij terecht bij Erve Elferman. Hier houden ze limousine koeien die vredig in een weiland lopen. De enthousiaste boer Harrie liet ons bijna niet gaan, hij had zoveel te vertellen over zijn prachtige bedrijf. Natuurlijk hebben we hier heel veel van dit lekkere vlees ingeslagen, waaronder runderwangen. Ik heb er runderwangen gestoofd in rode wijn van gemaakt en het was heerlijk.

 

Bedenk wel ruim van te voren als je dit gerecht wilt maken, de runderwangen moeten namelijk een nacht marineren in de rode wijn en kruiden. En het vlees moet lang sudderen, dus neem er de tijd voor. Maar dan krijg je ook wel iets heel erg lekkers.
Gebruik wel een goede rode wijn voor dit gerecht, met goedkope en slechte rode wijn, kan je echt geen lekkere stoofpot maken.

 

Stoofschotel

 

Ben jij gek op dit soort stoofschotels? Probeer dan ook eens dit heerlijke Stoofvlees in bruin bier.