Ga terug
+ personen
Runderwangen gestoofd in rode wijn. Op onze culinaire tocht in Twente kwamen we bij een boer die Limousin koeien in het weiland heeft lopen. Ik heb lekker veel vlees bij hem gekocht. O.a. runderwangen en heb daar Runderwangen gestoofd in rode wijn van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur 50 minuten
Totale tijd 4 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg runderwang
  • 1 fles rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tak rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 3 winterpenen
  • olijfolie
  • 200 ml verse runderbouillon

Instructies
 

  • Snijd de runderwangen in grote stukken. Meng de rode wijn met de laurierblaadjes, rozemarijn en knoflook. Leg hierin de stukken vlees en laat dit een nacht in de koelkast marineren.
  • Zet een vergiet op een grote pan en laat het vlees de volgende dag hierin uitlekken. Breng de rode wijn met de bouillon aan de kook in deze pan.
  • Dep het vlees goed droog en verhit een laagje olie in een grote bakpan. Bestrooi de runderwangen met peper en zeezout en bak het vlees in porties rondom bruin.
  • Doe het gebakken vlees over in de stoofpan met de wijn en bouillon en zet het vuur laag.
  • Pel ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen en snijd de prei in ringen en spoel de prei af onder koud water. Schrap de wortelen en snijd deze in dunne plakken.
  • Bak de groenten in dezelfde bakpan van het vlees in ongeveer 5 minuten en schep het dan bij het vlees in de
  • Laat het vlees (zonder deksel op de pan) 3 tot 3½ uur sudderen tot het heel mals is en bijna uit elkaar valt.
  • Giet eventueel nog wat jus in de bakpan en zet dit op hoog vuur om in te koken tot een dikke jus.
  • Serveer de runderwang met de groenten met een lekkere aardappelpuree en lepel er wat rode wijnsaus over.