Deze romige courgettesoep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgettesoep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een fantastisch kleurtje heeft, wie wil dat nou niet. Dus als je die gele rakkers ziet liggen tussen de groenten, koop ze dan snel en maak deze soep in een leuke soepkommen.
Alles over gele courgettes
Misschien heb je ze zelfs wel in de tuin staan. De gele courgettes. Behalve de groene exemplaren zijn er dus ook gele, lichtgroene en witte. En die gele vind ik zo leuk en zomers. Daarom kan je ook wel een paar gele courgette recepten vinden op de site.
Courgettes zijn ontzettend veelzijdig, je kunt ze koken, stomen, vullen, roerbakken, grillen of er een heerlijke cake, carpaccio of soep van maken zoals deze. Omdat het vruchtvlees vrij sponsachtig is, absorbeert deze groente snel smaken van specerijen of kruiden wat je eraan toevoegt. De smaak van de courgette is op zich vrij neutraal, gebruik daarom wel een lekkere smaakvolle bouillon voor de soep.
Courgettes bevatten nauwelijks calorieën, maar wel veel vitaminen, mineralen en vezels.
Goede reden om deze makkelijke soep te maken. De soep is snel klaar, je hebt niet zoveel ingrediënten nodig om een warme soep op tafel te toveren. Koud is deze soep trouwens ook erg lekker, goed idee om dit koud te serveren op een snikhete dag.
Om de soep vegetarisch te houden, heb ik een groentebouillon gebruikt. Maar een lekkere kip- of runderbouillon kan natuurlijk ook.
Wil je de soep vegan maken, gebruik dan een plantaardige room en kaas.
En met deze soep, krijg jij je portie groente wel naar binnen.
Topping voor de romige courgettesoep:
Top de soep af met wat jou lekker lijkt. Je kunt verse kruiden, eetbare bloemen, croutons, noten, zaden en kaas gebruiken. Ik heb feta en gerookte amandelen gebruikt om de soep nog meer smaak te geven.
Handige tips voor de beste romige courgettesoep
De rozemarijnzout* in deze soep heb ik zelf gemaakt. Hoe je dat doet, lees je hier. Maar je kunt ook verse rozemarijn of tijm hiervoor in de plaats gebruiken.
Ik heb heel veel verse kruiden en eetbare bloemen in de tuin staan, daarom gebruik ik dit veel. Als jij kruiden ervoor moet kopen, koop dat bijvoorbeeld peterselie, bieslook of lente-ui.
Je kunt de soep ook nog aanvullen met andere gele groenten zoals gele paprika en maïs. Die kook je dan gewoon mee met de courgette.
Ellen
juli 21, 2022 @ 9:54 am
Hallo Hanneke,
Heerlijk is de soep!
In de koelkast bewaard en twee dagen later prima te eten, zelfs nog lekkerder doordat de soep dan wat is ingedikt.
De combi met feta is geweldig.
Dadelijk ga ik weer een grote pan maken en porties invriezen want er hangen alweer 5 gele courgettes aan de plant.
Smakelijke groetjes Ellen
Hanneke de Jonge
juli 21, 2022 @ 12:12 pm
Hoi Ellen, dankjewel voor het delen hiervan. Super leuk om te horen dat je de soep zo lekker vindt. Culinaire groet, Hanneke
Martha Rutgers
september 7, 2023 @ 1:10 pm
Dag Hanneke.
Super lekkere soep. Vandaag pan volgemaakt. Eten het als hoofdmaaltijd met sierlijke bloemetjes uit de tuin zoals oostindische kers en wat blad ervan als extra kruid. Friszure begonia bloemetjes ( heb ik een speciaal voor de eetbare zacht oranje bloemetjes) ook heel geschikt
Ga het ook nog maken om in de vriezer te doen. Zo gebruik ik de gele courgettes heel effectief.
Warme zomergroet Martha Rutgers
Hanneke de Jonge
september 7, 2023 @ 3:22 pm
Dag Martha, super leuk om te horen dat je deze soep zo lekker vindt. En inderdaad ook heerlijk met die oostindische kers erbij.
Dankjewel voor het delen.
Warme zomergroet, Hanneke