Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is een wintergroente die oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Deze groente is erg populair in Italië, waar het veel gegeten wordt vooral in de ‘winter’ minestrone soep. De groente maakt nu zijn opmars in Nederland en wordt hier ook zelfs geteeld. Cavolo Nero heeft wel iets weg van onze ouderwetse en welbekende boerenkool. Ik zag de groente bij mijn lokale groenteboer liggen en heb wat stronken meegenomen. Maar ja wat ga je ermee doen? Ik heb er roergebakken cavolo nero van gemaakt. Lekker met ansjovis en knoflook. Ik heb hele stronken cavolo nero gekocht. Je kunt deze groente voorgesneden krijgen in de supermarkt, alleen snijden ze dit met stronk en al en dat is niet lekker. De stronk is erg hard en dat is niet prettig eten, dus koop hele struiken en verwijder dan de stronken.
En nog zo’n heerlijk recept met Cavolo Nero is deze Eenpansgerecht met zilvervliesrijst, salami, cavolo nero en prei. Probeer dat ook eens.