Ik had bij een biologische boer een paar hele lange bieten meegenomen. Hier moest ik natuurlijk iets bijzonders mee doen! Maar ja wat ga je er dan mee maken? Ineens had ik het ….. aangezien ik de laatste tijd nogal bezig geweest was met de spiralizer, leek het mij wel een leuk idee om die lange bieten erdoor te halen en er spaghetti van te maken. Na heel veel rode vingers was het me dan toch gelukt. Knalrode spaghetti kwam er uit. En hiervan heb ik deze heerlijke rode biet spaghetti met balsamico en blauwe kaas gemaakt.

 

Natuurlijk kan je dit gerecht ook met ‘gewone’ bietjes maken, je snijd ze dan in dunne plakken of je raspt ze grof. De bieten met balsamico en blauwe kaas is een heerlijke combinatie geworden kan ik je verklappen. Probeer het eens.
Mocht je niet van blauwe kaas houden, gebruik dan feta, geitenkaas of hele oude kaas.
Het is een vegetarisch gerecht, maar je kunt er natuurlijk heel goed een stukje vlees, kip of vis bij serveren.

 

Spiralizer

 

Probeer ook eens deze Courgetti met gehaktballen in tomatensaus. Courgette spaghetti gemaakt met de spiralizer.