Portobello burger

Als je eens een lekkere vegetarische burger wilt serveren maak dan deze Portobello burger. En geloof me, je zult het vlees niet missen. Deze portobello paddenstoelen zijn heel erg ‘vlezig’ waardoor ze goed geschikt zijn als alternatief voor een hamburger. Ik ben gek op blauwe kaas, daarom heb ik dit gebruikt over de burger. Als je nou niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan feta of een plak oude kaas.

 

Portobello paddenstoelen zijn uit de kluiten gewassen paddenstoelen. Ze worden veel gebruikt in vegetarische gerechten. Als je gek bent op paddenstoelen, dan moet je deze zeker eens proberen. Natuurlijk kan je deze paddenstoelen ook fijn snijden en bijvoorbeeld gebruiken in een lekkere risotto of bij een biefstukje.

 

Tomatenjam*

 

Jam van tomaten, vraag jij je misschien af. Maar geloof me, dit is heel erg lekker. Niet alleen op deze burger, maar ook lekker op een tosti of bij een kaasplankje.
Het recept van die heerlijke tomatenjam vind je hier.

Portobello burger. Maak eens in plaats van een hamburger, deze portobello burgers. Het is een goed vegetarisch alternatief voor een burger.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 8 portobello paddenstoelen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 100 gr blauwe kaas
  • 4 el tomatenjam*
  • 1 zakje rucola sla
  • 4 Italiaanse bollen

Instructies
 

  • Bestrooi de paddenstoelen met peper en zout en bak de ze in een koekenpan met olijfolie aan beide kanten ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Snijd de kaas in blokjes en snijd de bollen doormidden. Besmeer de onderste helft met de tomatenjam en leg hierop een handje rucola.
  • Leg twee portobello's hierop en verdeel de stukjes kaas erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating