Voor mijn crash dieet heb ik deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm gemaakt.
Ik weet niet zeker of ik de sojasaus, sesamolie, sushi azijn en Sriracha bij het crash dieet past, staat namelijk niet op de lijst, maar ik denk dat deze smaakmakers geen kwaad kunnen. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren tijdens de crash weken. Dat is vooral een uitdaging als je heel veel levensmiddelen niet mag eten, zoals koolhydraten, vet en fruit. Dus veel groenten gebruikt, vis en mager vlees. Ik denk dat het mij aardig gelukt is. Hubbie deed gezellig mee met het dieet en vond alles lekker (nou ja, dit vond hij een beetje teveel konijnenvoer).
En nog zo’n lekkere Poke bowl
Deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado is ook heerlijk.
Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm. Het is een uitdaging om tijdens de crash weken iets lekkers te maken. Maar deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm ging er goed in.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 3 personen
Ingrediënten
- 250 gr zalmfilet
- 2 el sojasaus
- 2 el sushi azijn
- 1 tl sesamolie
- 1 tl Sriracha
- 1/2 bloemkool
- 1 tl mierikswortel
- 5 takken koriander
- 1 (gekleurde) wortel
- 1 komkommer
- 1 oranje paprika
- 1 rijpe avocado
- zeewier
- 1 lente-ui, fijngesneden
Instructies
- Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng sojasaus, sushi azijn, sesamolie en Sriracha in een kommetje met elkaar.
- Voeg de zalmblokjes toe en meng dit door de marinade. Laat een half uurtje afgedekt marineren in de koelkast.
- Ondertussen rasp de bloemkool in een keukenmachine of met een grove rasp. Rasp de verse mierikswortel fijn, hak de koriander fijn en meng dit door de bloemkool.
- Schil de wortel en snijd deze en de komkommer in dunne plakken met een dunsnijder. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in hele dunne plakjes.
- Verdeel de bloemkoolrijst in de kommen. Leg hierop de gemarineerde zalm, wortel, komkommer, paprika, avocado en zeewier. Bestrooi het gerecht met lente-ui.
2 reacties
Hi, ziet er goed uit.
Hoe doe je dat met de ingrediëntenlijst enzo? Het ziet er gaaf uit!
Hi Anja, dankjewel. Wat bedoel je met de ingrediëntenlijst? Groetjes, Hanneke