Ga terug
–+ personen
Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm. Het is een uitdaging om tijdens de crash weken iets lekkers te maken. Maar deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm ging er goed in.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Zalm

  • 250 gr zalmfilet
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sushi azijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl Sriracha

Bowl

  • 1/2 bloemkool
  • 1 tl mierikswortel
  • 5 takken koriander
  • 1 (gekleurde) wortel
  • 1 komkommer
  • 1 oranje paprika
  • 1 rijpe avocado
  • zeewier
  • 1 lente-ui, fijngesneden

Instructies
 

  • Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng sojasaus, sushi azijn, sesamolie en Sriracha in een kommetje met elkaar.
  • Voeg de zalmblokjes toe en meng dit door de marinade. Laat een half uurtje afgedekt marineren in de koelkast.
  • Ondertussen rasp de bloemkool in een keukenmachine of met een grove rasp. Rasp de verse mierikswortel fijn, hak de koriander fijn en meng dit door de bloemkool.
  • Schil de wortel en snijd deze en de komkommer in dunne plakken met een dunsnijder. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in hele dunne plakjes.
  • Verdeel de bloemkoolrijst in de kommen. Leg hierop de gemarineerde zalm, wortel, komkommer, paprika, avocado en zeewier. Bestrooi het gerecht met lente-ui.