Pulled beef is eigenlijk niets meer dan onze ouderwetse draadjesvlees. En die heb ik verwerkt in dit patatje heel speciaal met pulled beef. Natuurlijk kan je hiervoor ook pulled pork of chicken gebruiken, maar ik had nog een restje draadjesvlees over. Dus vanavond eten we patatje heel speciaal met pulled beef.

 

Eigenlijk is dit recept een kruising tussen ons patatje kapsalon, de Amerikaanse loaded fries en de Canadese poutine.
Loaded fries wordt meestal met gesmolten kaas (cheddar of mozzarella) geserveerd met diverse soorten toppings. Afhankelijk van waar je bent in Amerika kunnen de toppings bestaand uit gebakken spek, jalapeño pepers, pizzasaus, sla, olijven, tomaten of zelfs chili con carne.
De Canades poutine bestaat uit friet met verse kaas in jus en verschillende toppings.
Dit is natuurlijk geen gezonde hap, maar iets wat je direct op je heupen kan plakken. Maar af en toe zondigen moet kunnen toch?

 

Omdat ik geen frituurpan heb, gebruik ik altijd ovenfrites. Die van Beyerlander vind ik het beste. Ze zijn snel klaar, worden lekker krokant en bevatten minder vet. Deze ovenfrites zijn o.a. te koop bij AH.

 

Pulled beef

 

Het recept voor pulled beef oftewel draadjesvlees kan je vinden in dit recept: Mexicaans rundvlees met polenta. En dan moet er natuurlijk wat overblijven voor dit patatje heel speciaal met pulled beef.