Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijke herfstpasta. Deze Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus is echt comfortfood en ook makkelijk en snel te maken.
Paddenstoelen
Paddenstoelen kan je het hele jaar door kopen, maar ik vind het toch echt wel iets herfstigs hebben. Daarom eten we vandaag deze heerlijke pasta met paddenstoelen. Ik heb diverse soorten gekocht bij mijn groenteboer, maar gebruik de paddenstoelen die jij lekker vind. Of koop een bak gemengde paddenstoelen bij de supermarkt.
De paddenstoelen die ik gebruikt heb zijn beukenzwammetjes, shiitake, portobello en oesterzwammen. In mijn blog: Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen lees je alles over de verschillende soorten paddenstoelen en hun specifieke smaak.
Op mijn site kan je diverse recepten vinden met paddenstoelen, want ja ik ben er nu eenmaal gek op. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bruschetta met paddenstoeltjes, een heerlijke Paddenstoelensoep of Orzo met paddenstoelen en balsamico. Zoek maar bij de ingrediënten op paddenstoelen en je kunt ze allemaal vinden.
Pasta
Welke saus je bij welke pasta maakt luistert voor de Italianen heel precies. Ze maken niet zomaar een saus bij de pasta, maar bedenken welke combinatie het beste is. Stevige pastavormen zouden het beste samen gaan met stevige sauzen. Ik denk dat deze paddenstoelen met deze saus erg lekker is bij de pappardelle. Ik hoop dat de Italiaanse smaakpolitie het hiermee eens is (haha). Ik heb wel verse pappardelle gebruikt, die kookt namelijk heel snel. Maar als jij een ander soort pasta of spaghetti erbij wilt maken, vind ik het goed hoor.
Saus
De saus is zo simpel maar oh zo lekker. Door het bouillonblokje door de room te mengen krijg je een krachtige roomsaus met extra veel paddenstoelensmaak. Ga daarom wel voor een paddenstoelen bouillonblokje. Voor extra smaak heb ik nog knoflook en rozemarijn toegevoegd, ik denk dat tijm ook wel erg lekker is erbij.
Recept Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus:
Ingrediënten
- 250 gr pappardelle
- 350 gr gemengde paddenstoelen
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout, naar smaak
- 200 ml room
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 25 g Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet dan af en vang een kopje van het kookwater op.
- Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snijd de grote exemplaren in stukken.
- Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Hak de rozemarijntakjes fijn.
- Bak de paddenstoelen in een grote koekenpan met antiaanbaklaag in een scheutje olijfolie op hoog vuur goudbruin.
- Doe de knoflook, rozemarijn, peper en zout erbij en bak dit nog even mee.
- Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk de room erbij en kook nog een paar minuutjes. Als de saus te dik lijkt, kan je nog wat pastakookvocht toevoegen.
- Meng nu de uitgelekte pasta door de paddenstoelen met room. Rasp wat Parmezaanse kaas erbij. Proef en breng de pasta eventueel nog op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Schep de pasta op de borden en rasp nog wat Parmezaanse kaas erover.