Ga terug
–+ personen
Papparedelle met paddenstoelen en roomsaus. Dit is een heerlijke herfstige pasta met lekker veel paddenstoelen. Simpel en snel te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr pappardelle
  • 350 gr gemengde paddenstoelen
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout, naar smaak
  • 200 ml room
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 25 g Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet dan af en vang een kopje van het kookwater op.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snijd de grote exemplaren in stukken.
  • Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Hak de rozemarijntakjes fijn.
  • Bak de paddenstoelen in een grote koekenpan met antiaanbaklaag in een scheutje olijfolie op hoog vuur goudbruin.
  • Doe de knoflook, rozemarijn, peper en zout erbij en bak dit nog even mee.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk de room erbij en kook nog een paar minuutjes. Als de saus te dik lijkt, kan je nog wat pastakookvocht toevoegen.
  • Meng nu de uitgelekte pasta door de paddenstoelen met room. Rasp wat Parmezaanse kaas erbij. Proef en breng de pasta eventueel nog op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Schep de pasta op de borden en rasp nog wat Parmezaanse kaas erover.