Papparedelle met paddenstoelen en roomsaus. Dit is een heerlijke herfstige pasta met lekker veel paddenstoelen. Simpel en snel te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 250 gr pappardelle
- 350 gr gemengde paddenstoelen
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout, naar smaak
- 200 ml room
- 1 paddenstoelen bouillonblokje
- 25 g Parmezaanse kaas
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet dan af en vang een kopje van het kookwater op.
Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snijd de grote exemplaren in stukken.
Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Hak de rozemarijntakjes fijn.
Bak de paddenstoelen in een grote koekenpan met antiaanbaklaag in een scheutje olijfolie op hoog vuur goudbruin.
Doe de knoflook, rozemarijn, peper en zout erbij en bak dit nog even mee.
Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk de room erbij en kook nog een paar minuutjes. Als de saus te dik lijkt, kan je nog wat pastakookvocht toevoegen.
Meng nu de uitgelekte pasta door de paddenstoelen met room. Rasp wat Parmezaanse kaas erbij. Proef en breng de pasta eventueel nog op smaak met zeezout en zwarte peper.
Schep de pasta op de borden en rasp nog wat Parmezaanse kaas erover.