Een ware lekkernij is de in de oven gepofte knoflook. Door het poffen in de oven, krijgt de knoflook een veel mildere smaak dan de rauwe knoflook. Het is zo lekker, maak er maar een paar extra. Je kunt de pakketjes ook op de barbecue gooien en na 30 minuten heb je een heerlijke knoflook die je gelijk gebruiken kunt bij diverse barbecuegerechten.
Ik heb hiervoor de heerlijke knoflook van Polderknoflook van Nederlandse bodem gebruikt.
Je kunt het in diverse gerechten gebruiken, zoals bijvoorbeeld in een hummus, of smeer het op een geroosterd stuk stokbrood of op een zelfgemaakte pizza. Ook lekker is de – in de oven gepofte – knoflook te gebruiken in dit recept voor Knoflooksoep. Of maak er een gepofte knoflook aioli van.
In de oven gepofte knoflook. In de oven gepofte knoflook is heerlijk en veel minder heftig van smaak. Er ontstaat een zachte romige knoflooksmaak hierdoor.
Voorbereidingstijd 2 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 47 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips
Keuken Frans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- bol knoflook
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Snijd de bovenkant van de knoflookbol(len) af, zodat de teentjes zichtbaar zijn.
- Leg de bol op een stuk aluminiumfolie en giet er een beetje olijfolie over.
- Pak de knoflookbol goed in en leg de pakketjes in de hete oven.
- Pof de knoflook in ongeveer 45 minuten. Haal de knoflook uit de oven en pak ze uit.
- Laat iets afkoelen voordat je de teentjes eruit knijpt of lepelt.