Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

1 juli is de dag van pastasalades. Bij pasta denk je vaak aan Italiaanse gerechten, dus bij pastasalade eigenlijk ook. Ik heb een pastasalade gemaakt met Aziatische smaken. Het is een Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip geworden.

 

Hierbij heb ik Fregola pasta gebruikt. Fregola of ook wel Fregula is een pastasoort oorspronkelijk uit Sardinië. Het lijkt veel op parelcouscous, maar is toch anders. Het wordt gemaakt van grove griesmeel waarvan kleine bolletje worden gerold en daarna in de oven geroosterd.
Natuurlijk kan je elk ander soort pasta voor dit gerecht gebruiken.
De 5-kruidenmix vind je in de grotere supermarkten (meestal bij de Oosterse producten).

 

Hoe snijd ik partjes uit de sinaasappel?

 

Hoe je de sinaasappel in partjes kunt snijden, kan je zien in deze video (bij 0.28).
Voordat je de sinaasappel op deze manier gaat snijden, rasp dan eerst een sinaasappel tot je een eetlepel rasp hebt. Van de afgesneden schillen pers je nog het sap uit voor de dressing.

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip. 1 juli is de dag van de pastasalades en ik heb een heerlijke Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip hiervoor gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Salades
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • 1 el 5-kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 400 gr Fregola pasta
  • 1 zakje veldsla
  • 2 sinaasappels
  • 1 bosje koriander
  • 50 gr cashewnoten
  • 3 el olijfolie
  • 3 el Hoisinsaus
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 eetl sinaasappelrasp

Instructies
 

  • Sla de kipdijfilets plat tussen 2 vellen huishoudfolie met een vleeshamer. Bestrooi ze dan met de 5-kruidenmix en peper en zout.
  • Verhit een bakpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kipdijfilets gaar in ongeveer 10 minuutjes. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Snijd het vlees dan in stukjes.
  • Kook de fregola volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af en spoel de fregola af met koud water om af te koelen.
  • Maak de dressing door deze ingrediënten te mengen in een grote schaal.
  • Doe de pasta erbij en meng dit met de dressing.
  • Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes eruit*
  • Haal de blaadjes koriander van de steeltjes en hak dit grof en hak de cashewnoten grof.
  • Meng nu alle andere ingrediënten door de pasta. Serveer het in een mooie schaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating