Deze nachos met gehakt en kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het voor een etentje thuis of ook te lekker bij een borrel. Lekker om te verorberen met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit.
Tex Mex
Eigenlijk is dit een Tex Mex gerecht. De Amerikaanse (oftewel Texaanse) twist op Mexicaans eten. Maar dat maakt mij niet uit hoor, wij vinden het gewoon ontzettend lekker. En ik denk dat iedereen dit wel lekker vindt. Een grote schaal met pittig gekruid gehakt en heerlijk gesmolten kaas uit de oven. Nou deze schaal was snel op kan ik jullie verklappen.
Dit is wordt echt mijn guilty pleasure, heerlijke smaken en dan heel veel cheddar kaas erover, zalig! Je kunt er ook een Mexicaanse fiesta van maken en nog meer van dit soort lekkere gerechten maken en op een tafel zetten. Nodig veel vrienden uit en smullen maar!
En ik heb nog meer van dit soort nacho gerechten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Nachos met kaas en blackened zalm, Pittige pulled pork met tortillachips,
of dit Patatje nachos met knoflookgarnalen. Drie heerlijke schotels met mijn variant op de klassieke nachos.
Erbij
Zelfgemaakt guacamole is er erg lekker bij. In dit kan jij ook zelf maken, hier vind je het recept. Het leuke daarvan is dat je deze helemaal naar eigen smaak kunt maken. Lekker pittig of juist niet, wel of geen koriander en/of knoflook erdoor. En als je dan avocado’s gaat kopen hiervoor, neem dan de eetrijpe avocado’s dan zit je meestal wel goed of check de avocado bij het steeltje. Als je deze verwijdert en het groen hieronder, dan heb je geen bruine of te rijpe avocado te pakken.
Ook is zure room (of Griekse yoghurt) er lekker bij om het geheel een beetje te blussen als je het per ongeluk te pittig gemaakt hebt.
Ook lekker is het om nog wat tomatensalsa te maken en deze erbij te serveren. Dan is het Mexicaanse nachos feestje compleet.
Recept Nachos met gehakt en kaas:
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 tomaten
- 300 gr rundergehakt
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout
- olijfolie
- 1 blikje mais
- 1 zak (185 gr) nacho chips
- 200 gr geraspte cheddar
- 3 snack paprika’s
- 1 lenteui
- 4 takken koriander
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Zet een grote ovenschaal klaar en vet deze licht in.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak dit fijn en verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Bak het gehakt rul in een pan, en voeg de paprika- en komijnpoeder toe. Bak dan de gesnipperde ui, knoflook en tomaten toe en laat meebakken.
- Laat de mais uitlekken, voeg toe aan het gehaktmengsel en laat ook even meebakken.
- Verdeel de helft van de nacho chips over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de helft van het gehakt op en verdeel de helft van de geraspte kaas erover.
- Verdeel hierop de rest van de nacho chips, het gehakt en de geraspte kaas. Zet de schaal in de hete oven en laat het ongeveer 10 minuten gratineren.
- Snijd ondertussen de snack paprika’s in reepjes, de lenteui in dunne ringen en hak de koriander grof.
- Haal de schaal uit de oven en garneer met de paprika, lenteui en koriander. Lekker met de zelfgemaakt guacamole.